Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πόλεμος στο ΕΣΥ για covid, στη μάχη και οι ιδιώτες γιατροί - Προς ρεκόρ κρουσμάτων, νέα αναβολή στο άνοιγμα του λιανεμπορίου

Πόλεμος στο ΕΣΥ για covid, στη μάχη και οι ιδιώτες γιατροί - Προς ρεκόρ κρουσμάτων, νέα αναβολή στο άνοιγμα του λιανεμπορίου
Συνολικά στην Ελλάδα έχουν γίνει 1.464.000 εμβολιασμοί, με το ποσοστό κάλυψης να είναι στο 9,74%
Σχετικά Άρθρα

(upd8) Με το ΕΣΥ να εξακολουθεί να κινείται στα όρια του στην καθημερινή μάχη που δίνει με την επιδημία του κορωνοϊού και με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νέο ρεκόρ κρουσμάτων σήμερα, μια «ανάσα» αναμένεται να δώσουν οι 206 επιστρατευμένοι ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι θα πρέπει σήμερα 23/3 να δώσουν το παρών στα νοσοκομεία που τους έχει οριστεί.
Οι επιστρατευμένοι ιδιώτες γιατροί των ειδικοτήτων της Παθολογίας, Πνευμονολογίας και Γενικής Ιατρικής θα καλύψουν όλα τα νοσοκομεία της Αττικής και κυρίως τα νοσοκομεία covid, Σισμανόγλειο και Ερυθρός, τα οποία παρουσιάζουν και τις μεγαλύτερες ελλείψεις.
Μάλιστα, όπως υποστήριξε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η προσέλευση των επιστρατευμένων γιατρών ξεπέρασε το 90%.
Η συνδρομή τους κρίνεται αναγκαία μια και το σύστημα υγείας εξακολουθεί να λειτουργεί πάνω από τα όρια του, όπως άλλωστε δείχνουν οι 681 διασωληνωμένοι, οι οποίοι αποτελούν αριθμό – ρεκόρ και οι περισσότεροι από 5.000 νοσηλευόμενοι ασθενείς (αριθμός που δεν έχει προηγούμενο), τη στιγμή που ρεκόρ καταγράφονται και στον ημερήσιο αριθμό των μολύνσεων.
Μάλιστα υπάρχουν ανησυχίες ότι και ο σημερινός αριθμός κρουσμάτων θα είναι ιδιαίτερα υψηλός, χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και νέο ημερήσιο ρεκόρ.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες, ενώ ερωτηματικό παραμένει το εάν βρισκόμαστε ή όχι στην κορύφωση του γ’ κύματος της επιδημίας, με την απάντηση να μην μπορεί να δοθεί ακόμα αλλά με τους ειδικούς να εκτιμούν πως και οι αυξημένες εισαγωγές στα νοσοκομεία θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Νέα αναβολή στο άνοιγμα, οι πιθανές ημερομηνίες

Αποτέλεσμα της δραματικής αυτής κατάστασης που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας είναι να αναβάλλεται για ακόμα μια φορά το περαιτέρω άνοιγμα της κοινωνίας και της οικονομίας, με τα σχέδια να μετατοπίζονται για αργότερα.
Έτσι, αν και το σχέδιο προέβλεπε το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα 29/3, αυτό μετατοπίζεται χρονικά για τις 5 ή και 12 Απριλίου ανάλογα με την εξέλιξη της επιδημίας, ενώ τα σχολεία το άνοιγμα των οποίων προσδιοριζόταν για τις αρχές Απριλίου, πηγαίνει και αυτό αργότερα, με πιθανότερες ημερομηνίες την 12η Απριλίου για γυμνάσια και λύκεια και την 19η Απριλίου για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.
Όσον αφορά την εστίαση, στόχος της κυβέρνησης είναι αυτή να ανοίξει εντός του Απριλίου και πρώτα στους εξωτερικούς χώρους, με μια πρώτη ημερομηνία να προσδιορίζεται η 19η Απριλίου, αν και πλέον έχει γίνει κοινός τόπος πλέον πως όλη αυτή η σεναριολογία είναι στον αέρα, καθώς όλα εξαρτώνται από το πώς εξελίσσεται η επιδημία.

Σκουτέλης: Εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς

Τη θέση πως είναι εκτός πραγματικότητας οι όποιες σκέψεις για άνοιγμα της αγοράς υπό αυτές τις συνθήκες της πανδημίας διατύπωσε ο καθηγητής Παθολογίας και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης.
Αναφερόμενος στην επιστράτευση των 206 ιδιωτών γιατρών, ο κ.Σκουτέλης υπογράμμισε πως οι γιατροί αυτοί ήταν από θέσεις που παρείχαν υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας και πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στο σύστημα.
Σχετικά με τα self test, ο κ.Σκουτέλης υπογράμμισε ότι αυτά θα διανέμονται δωρεάν στα φαρμακεία από την 1η Απριλίου, επισημαίνοντας πάντως ότι δεν έγινε καμία προσυνεννόηση και γι’ αυτό προκλήθηκαν αντιδράσεις.
Μάλιστα επεσήμανε πως η προσπάθεια πιθανόν να ακυρωθεί πριν καν έρθουν τα τεστ, ενώ σημείωσε ότι τα φαρμακεία θα είναι μόνο οι διανομείς, κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να έχει αναλάβει το κράτος.
Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν ξέρει πως θα γίνεται το τεστ, ωστόσο όπως είπε το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει μετά το αποτέλεσμα, αν αυτό βγει θετικό.

Τζανάκης: Έως τις 26/3 η κορύφωση του γ’ κύματος κορωνοϊού – Θα παραμείνουν ψηλά τα κρούσματα

Την εκτίμηση πως το γ’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού θα κορυφωθεί έως τις 26 Μαρτίου διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως τα κρούσματα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης είπε πως η κορύφωση θα έχει διάρκεια λόγω της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων και της μη τήρησης των περιορισμών του lockdown.
«Τα περιστατικά θα φτάσουν μετά τις 15 Απριλίου σε άκρως διαχειρίσιμο αριθμό δηλαδή 1.200, 1.000 και κάποιες ημέρες λιγότερα από 1.000 περιστατικά» είπε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως τα κρούσματα θα παραμείνουν υψηλά τις επόμενες τρεις εβδομάδες αλλά δεν θα αυξάνονται και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση.
Επιπλέον, ο κ.Τζανάκης χαρακτήρισε προεξοφλημένο γεγονός την αύξηση των θανάτων για ένα χρονικό διάστημα, λέγοντας ότι αναμένονται από 40 έως και 70 νεκροί κάποιες ημέρες, ενώ οι νοσηλευόμενοι σε κλίνες ΜΕΘ μπορεί να ξεπεράσουν τους 750.
«Δεν το λέω για να φοβίσω αλλά για να πάρουμε τα μέτρα μας, για να δώσω αισιοδοξία ότι φτάνουμε στην κορυφή, θα αρχίσει η αποκλιμάκωση» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας την ανάγκη να προετοιμαστεί το ΕΣΥ γιατί αυτή είναι η κατάσταση που θα κληθεί να διαχειριστεί.

Παγώνη: Η κυβέρνηση να επιτάξει και άλλες ιδιωτικές κλινικές

Για τις συνθήκες πολέμου που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία έκανε λόγο η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, η οποία κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίταξη και άλλων ιδιωτικών κλινικών.
«Υπάρχει ανάγκη για βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα η κυβέρνηση θα έπρεπε να επιτάξει κι άλλα ιδιωτικά θεραπευτήρια.
Τόσα ιδιωτικά θεραπευτήρια έχουμε, δε μπορούμε να πάρουμε άλλο ένα;» διερωτήθηκε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Παγώνη, η οποία υποστήριξε πως «όταν έχουμε 3.500 νοσηλευόμενους ασθενείς Covid δεν υπάρχει περίπτωση το 10% να μη διασωληνωθεί.
«Μπορεί να φτάσουμε και τους 1000 διασωληνωμένους.
Μετά από 15-20 μέρες θα δούμε μια μείωση» είπε η κα.Παγώνη, η οποία έκανε έκκληση στους νέους να προσέχουν, καθώς όπως είπε, έχει αποδειχτεί ο ιός δεν κάνει διακρίσεις στις ηλικίες.
Για την επίτευξη της ανοσίας η κα Παγώνη είπε ότι «χωρίς εμβολιασμούς δε θα μπορούμε να βγούμε από αυτή την ιστορία και να κάνουμε καλοκαίρι».
«Ορόσημο ο Ιούλιος για την ανοσία» είπε η κα.Παγώνη, η οποία σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, εκτίμησε ότι στο δεκαήμερο με τη μείωση των κρουσμάτων σταδιακά μπορούν να ανοίξουν κάποια καταστήματα.
«Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση» υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Πολλά νέα κρούσματα από λίγα τεστ

Τα 1.707 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες 22/3 ο ΕΟΔΥ, δεν ξεφεύγουν από τον κανόνα της Δευτέρας με τα λίγα τεστ - 14.074 σύνολο, 7.159 rapid, 6.915 μοριακά -, αρκεί ωστόσο η σύγκριση με την περασμένη Τετάρτη 17/3, οπότε 63.654 έλεγχοι είχαν δώσει 3.465 νέες λοιμώξεις, για να φανεί η μεγάλη διασπορά.
Τα κρούσματα ήταν διπλάσια, από 4,5 φορές περίπου περισσότερους ελέγχους.
Την επιδημιολογική αύξηση μαρτυρά ο δείκτης θετικότητας που εκτοξεύτηκε στο 12,1%, όπως και ο κυλιόμενος μέσος νέων κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας στα 2.250.
Οι νέες διαγνώσεις θα πολλαπλασιάσουν την πίεση στο σύστημα υγείας που νοσηλεύει σήμερα περί τους 5.000 ασθενείς: ένα 10-15% των νέων λοιμώξεων θα οδηγήσει σε σοβαρή νόσοCovid-19 και εισαγωγή στο νοσοκομείο, με το 5-7% εξ αυτών να απαιτεί νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Η κατανομή των κρουσμάτων

Περίπου τα μισά νέα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική (801), με 212 στο κέντρο που έχει αναδειχθεί σε υγειονομική βόμβα.
Αναφορικά με το λεκανοπέδιο, τριψήφια νούμερα θετικών διαγνώσεων για σήμερα έρχονται ακόμα από τον Δυτικό Τομέα Αθηνών (120) και τον Πειραιά (131).
Θεσσαλονίκη με 130 και Αχαΐα με 116 αποτελούν τις δύο ακόμα περιφερειακές ενότητες με τριψήφιο αριθμό νέων λοιμώξεων της χθεσινής 22/3 έκθεσης, με τα μεγάλα διψήφια από Λάρισα (74), Κοζάνη (40), Χανιά (32), Κορινθία (30), Αιτωλοακαρνανία (28), Ηράκλειο (25) και Φθιώτιδα (24) να ακολουθούν.

Ανοίγει στις 26 Μαρτίου η πλατφόρμα για τους 70-74 - Αρχές Απριλίου για τους 65 - 69

Το πρόγραμμα παραλαβής των εμβολίων για τον Απρίλιο και τις ηλικιακές ομάδες που εντάσσονται στο πρόγραμμα εμβολιασμού το αμέσως επόμενο διάστημα, ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Όπως δήλωσε, στις 29 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις πολιτών που μπορούν να καταθέσουν δικαιολογητικά για την υπαγωγή τους στην ομάδα Α των υποκείμενων νοσημάτων.
Στις 26 Μαρτίου ανοίγει η πλατφόρμα για του πολίτες ηλικίας 70-74 και στις αρχές Απριλίου θα ανοίξει το σύστημα για τους πολίτες ηλικίας 65-69.
«Σήμερα έχουν γίνει 29.000 εμβολιασμοί και συνολικά 1.464.000 εμβολιασμοί.
Το ποσοστό κάλυψης είναι στο 9,74%.
Αύριο 23/3 μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να ξεπεράσουμε το ένα εκατ. με τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Σήμερα ξεκίνησε ο εμβολιασμός των μεταμοσχευμένων.
Από την Τετάρτη 31 Μαρτίου θα ενεργοποιηθεί αίτηση που οι πολίτες θα μπορούν να ενταχθούν στην ομάδα Α με τα υποκείμενα νοσήματα, αν θεωρούν ότι υπάγονται σε αυτή.
Επίσης για τις πολύ σπάνιες και υποκείμενες παθήσεις, ο γιατρός θα μπορεί να υποβάλει αίτηση.
Αν ο πολίτης πληροί τις προϋποθέσεις θα ενημερώνεται μέσω του συστήματος ανά βδομάδα.
Την Παρασκευή 26 Μαρτίου ανοίγουν οι αιτήσεις για ηλικίες 70-74 και στις αρχές Απριλίου, οι ηλικίες 65-69» είπε ο κ.Θεμιστοκλέους, ο οποίος αναφέρθηκε και στις παραδόσεις των εμβολίων για τον μήνα Απρίλιο.
«Από την Pfizer περιμένουμε πάνω από 1,2 εκατ.
Η AstraZeneca περιμένουμε 450.000 δόσεις.
Από τη Moderna περιμένουμε 100.000 δόσεις.
Όσον αφορά στη Johnson & Johnson θα τηρήσει τη δέσμευση της παράδοσης του 1,2 εκατ. δόσεων με 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις τον Μάιο και 900.000 τον Ιούνιο.
Στα 1.073 τα εμβολιαστικά κέντρα από 1η Απριλίου και θα ξεπεράσουμε τις δυνατότητες εμβολιασμού για 2 εκατ.
Το επόμενο διάστημα θα εξετάσουμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους για εμβολιασμό πριν το καλοκαίρι, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη προτεραιοποιηθεί από το σύστημα.
Αυτό θα γίνει μέσα Μαΐου» είπε ο κ.Θεμιστοκλέους.

Μαζικά δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας

Έρχονται τα μαζικά δωρεάν self test σε όλο τον πληθυσμό της χώρας, άμεσα προσβάσιμα από τα φαρμακεία.
Ειδικότερα, από το τέλος Απριλίου, κάθε πολίτης δίνοντας τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα.
Στόχος είναι από τα 300.000 τεστ την εβδομάδα να φτάσουμε τα 10.000.000 τεστ την εβδομάδα.
Πρόκειται για το νέο εργαλείο που εντάσσει η χώρα μας στη μάχη κατά της πανδημίας, ενώ αυτό που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι η Ελλάδα καθιερώνει πρώτη πανευρωπαϊκά την εύκολη διάθεση και ευρύτατη χρήση αυτών των test για την εβδομαδιαία αυτοπαρακολούθηση των πολιτών, εύκολα και δωρεάν.
Έτσι, κάθε πολίτης που επιθυμεί, θα μπορεί να παραλαμβάνει με τον ΑΜΚΑ του, από το φαρμακείο της γειτονιάς του, ένα δωρεάν test κάθε εβδομάδα.
Μάλιστα, μαζί με το self test, οι πολίτες θα λαμβάνουν ένα φυλλάδιο με οδηγίες χρήσης σχετικά με τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν αναλόγως του αποτελέσματος.
Τα rapid test θα βοηθήσουν δυνητικά στην πραγματοποίηση εκατομμυρίων test, τα οποία θα προστεθούν στα τεστ που γίνονται καθημερινά και θα επιτρέψουν την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση και βέβαια την πρόληψη.

Τι επαναλειτουργεί από 22/3 – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις

Επαναλειτουργούν από 22/3 κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων, αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα και παιδικές χαρές.

Βάσει των όσων έχουν ανακοινωθεί, η διαδημοτική μετακίνηση επιτρέπεται μόνο για τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης άκρων κατόπιν ραντεβού, με τη χρήση του κωδικού 6.
Συγκεκριμένα, λειτουργούν:

- Κομμωτήρια και κέντρα περιποίησης άκρων.
- Υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
- Δημόσια πάρκα, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες, και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

Τι ισχύει για τα κομμωτήρια

Οι μετακινήσεις εκτός δήμου για κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής επιτρέπονται από τη Δευτέρα 22/3.
Ειδικότερα, οι πολίτες που κατοικούν στις περιοχές επιδημιολογικού επιπέδου «πολύ αυξημένου κινδύνου», θα μπορούν να μετακινηθούν εκτός δήμου κατόπιν ραντεβού στα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής με αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 6 ή με την αντίστοιχη γνωστή γραπτή βεβαίωση (τύπου Β) και με το σχετικό αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή email) από τον πάροχο της υπηρεσίας.
Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση κατόπιν ραντεβού ειδικά για το σκοπό αυτό.
Ωστόσο, ο πολίτης θα πρέπει να επικοινωνεί προηγουμένως με το κομμωτήριο ή το κέντρο αισθητικής, να κλείνει ραντεβού και το κατάστημα να του στέλνει SMS ή e-mail που αποτελεί το αποδεικτικό του ραντεβού. Την ημέρα και την ώρα του ραντεβού ο πολίτης στέλνει SMS με επιλογή 6 στο 13033 ή ετοιμάζει την χειρόγραφη βεβαίωση και μαζί με το αποδεικτικό του ραντεβού (SMS ή e-mail) μετακινείται.

Αρχαιολογικοί χώροι, πάρκα, παιδικές χαρές

Ανοιχτοί είναι από σήμερα οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι.
Στους χώρους αυτούς θα επιτρέπεται η παρουσία έως 3 ατόμων με χρήση μάσκας.
Η μετακίνηση θα γίνεται με τον κωδικό και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.
Για τη μετάβαση σε δημόσια πάρκα και παιδικές χαρές η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή του κωδικού 6 στο 13033.
Στους χώρους θα επιτρέπεται επίσκεψη έως και τρία άτομα, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες ενώ η μετάβαση επιτρέπεται μόνο με τα πόδια ή με ποδήλατο.
Η ώρα έναρξης του μέτρου της απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα έχει αλλάξει και ισχύει από τις 21:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί της επομένης όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Τι ισχύει για τις εκκλησίες

Στις εκκλησίες, μπορεί να τελεστεί λειτουργία με 1 πιστό ανά 25 τ.μ. και όριο τους 20 πιστούς για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου (26 Μαρτίου). Τ
Παράλληλα, επιτρέπεται, πλέον, η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

Στους 7.531 οι θάνατοι

Στους 7.531 ανέρχονται οι νεκροί από την επιδημία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.
Τα νέα 22/3 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.707, εκ των οποίων 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 238.830, εκ των οποίων 51,5% άνδρες.
Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 79 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.075 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
oedy_22_3_1.jpg
Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 69, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.531 θάνατοι.
Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 681 (66,4% άνδρες).
Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη.
oedy_22_3_2.jpg
To 80,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.592 ασθενείς.
Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή -23,05%).
Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 472 ασθενείς.
Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).
oedy_22_3_5.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης