Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Έως τις 26/3 η κορύφωση του γ’ κύματος κορωνοϊού – Θα παραμείνουν ψηλά τα κρούσματα

Τζανάκης: Έως τις 26/3 η κορύφωση του γ’ κύματος κορωνοϊού – Θα παραμείνουν ψηλά τα κρούσματα
Μετά τις 15 Απριλίου θα είμαστε σε άκρως διαχειρίσιμο αριθμό ανέφερε ο κ.Τζανάκης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το γ’ κύμα της επιδημίας του κορωνοϊού θα κορυφωθεί έως τις 26 Μαρτίου διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, ο οποίος πάντως υποστήριξε πως τα κρούσματα θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα και για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης είπε πως η κορύφωση θα έχει διάρκεια λόγω της μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων και της μη τήρησης των περιορισμών του lockdown.
«Τα περιστατικά θα φτάσουν μετά τις 15 Απριλίου σε άκρως διαχειρίσιμο αριθμό δηλαδή 1.200, 1.000 και κάποιες ημέρες λιγότερα από 1.000 περιστατικά» είπε ο κ.Τζανάκης, αναφέροντας πως τα κρούσματα θα παραμείνουν υψηλά τις επόμενες τρεις εβδομάδες αλλά δεν θα αυξάνονται και σταδιακά θα αρχίσει η μείωση.

Θα αυξηθούν και οι θάνατοι

Επιπλέον, ο κ.Τζανάκης χαρακτήρισε προεξοφλημένο γεγονός την αύξηση των θανάτων για ένα χρονικό διάστημα, λέγοντας ότι αναμένονται από 40 έως και 70 νεκροί κάποιες ημέρες, ενώ οι νοσηλευόμενοι σε κλίνες ΜΕΘ μπορεί να ξεπεράσουν τους 750.
«Δεν το λέω για να φοβίσω αλλά για να πάρουμε τα μέτρα μας, για να δώσω αισιοδοξία ότι φτάνουμε στην κορυφή, θα αρχίσει η αποκλιμάκωση» υποστήριξε ο κ.Τζανάκης, τονίζοντας την ανάγκη να προετοιμαστεί το ΕΣΥ γιατί αυτή είναι η κατάσταση που θα κληθεί να διαχειριστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης