Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Τζανάκης: Κορύφωση κρουσμάτων στις 20/3 – Θα έχουμε και πάνω από 3.100 μολύνσεις

Τζανάκης: Κορύφωση κρουσμάτων στις 20/3 – Θα έχουμε και πάνω από 3.100 μολύνσεις
Ναι σε άνοιγμα της αγοράς από τις 22 Μαρτίου
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η κορύφωση των κρουσμάτων θα καταγραφεί στις 20 Μαρτίου διατύπωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι τις επόμενες ημέρες θα φτάσουμε και ενδεχομένως να ξεπεράσουμε τα 3.100 κρούσματα.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Τζανάκης εκτίμησε ότι τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, οι κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας μπορεί να φτάσουν μέχρι και τις 620.
«Αν τώρα δεν είχαμε λάβει αυτά τα μέτρα και δεν είχαν αυξηθεί οι κλίνες, θα είχε καταρρεύσει το ΕΣΥ στην Αττική.
Νομίζω ότι αυτό έχει αποφευχθεί και οριακά μπορεί να ανταπεξέλθει» είπε ο κ.Τζανάκης, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της αγοράς στις 22 Μαρτίου.
«Θα θέλαμε τα κρούσματα να είναι κάτω από 2.000, αλλά αν το φαινόμενο αρχίσει να είναι σε αποκλιμάκωση, μπορούμε να ανοίξουμε με πολλή προσοχή.
Άλλωστε, το ίδιο κάναμε και τον Δεκέμβριο» είπε ο κ.Τζανάκης, υποστηρίζοντας πως δεν μπορεί να υπάρξει ταχύτερη αποκλιμάκωση λόγω των μεταλλάξεων.
«Για να κατασταλεί πλήρως το φαινόμενο, πρέπει να υπάρξει ένα μείγμα μέτρων, τα οποία σαν κοινωνία δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε.
Δεν μπορούμε να κλειστούμε σπίτια μας για πολλές μέρες, όπως κάναμε τον Μάρτιο» είπε ο κ.Τζανάκης, υποστηρίζοντας ότι «θα πρέπει να πορευτούμε με αυτά τα μέτρα», υπογραμμίζοντας ότι τον ανησυχεί πολύ το γεγονός ότι η οικονομία παραμένει κλειστή και ότι ναι μεν υπάρχει κάποιο ρίσκο με το άνοιγμα, ωστόσο τα 1.000-1.200 κρούσματα, είναι πλήρως διαχειρίσιμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης