Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μήνυση κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη

Μήνυση κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ για τα επεισόδια στην Νέα Σμύρνη
Καταδίκη από ΔΣΑ για την αστυνομική βία
Σχετικά Άρθρα

Στην δικαιοσύνη προσέφυγε ο Γενικός Γραμματέας ΔΣΑ Μιχάλης Κ. Καλαντζόπουλος καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για όσα διαδραματίστηκαν την 7/03/2021 στην Πλατεία Νέας Σμύρνης.
«​Οι Αστυνομικές Αρχές δεσμεύονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από το Κώδικα Δεοντολογίας Αστυνομικού και τον Ποινικό Κώδικα. Κάθε πράξη τελούμενη από αστυνομικό όργανο πρέπει να οριοθετείτε μέσα στο πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δικηγόρος συμπληρώνοντας ότι «δυστυχώς, οι σκηνές, των οποίων γίναμε όλοι μάρτυρες, προκαλούν αποτροπιασμό και αποτελούν πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία. Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές θα κινηθούν τάχιστα».

Καταδίκη από ΔΣΑ για την αστυνομική βία

Τον «έντονο αποτροπιασμό» του για τα φαινόμενα υπέρβασης των νομίμων ορίων αστυνομικής βίας σε βάρος πολιτών, μεταξύ των οποίων και δικηγόροι, εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.
Σε ανακοίνωση του ο ΔΣΑ αναφέρει πως τα συγκεκριμένα «φαινόμενα, τα οποία συνοδεύτηκαν από καταγγελλόμενες ενέργειες της αστυνομίας για παρεμπόδιση πραγματοποίησης ειρηνικής δημόσιας συνάθροισης καθώς και πρόσβασης των προσαχθέντων / συλληφθέντων σε συνήγορο, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και είναι παντελώς καταδικαστέα».
Επιπλέον, οι δικηγόροι επισημαίνουν «με έμφαση ότι τα αστυνομικά όργανα έχουν ως θεσμική αποστολή την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, μεταξύ των οποίων και τα δικαιώματα ειρηνικής συνάθροισης (άρθρο 11 του Συντάγματος) και ακώλυτης πρόσβασης σε συνήγορο υπεράσπισης.
Κάθε καταπάτηση αυτών συνιστά αξιόποινη και πειθαρχικά αξιόμεμπτη συμπεριφορά η οποία τραυματίζει βαριά το νομικό μας πολιτισμό και είναι μη ανεκτή σε ένα κράτος δικαίου».
Τέλος, ζητούν από τις αρμόδιες πολιτειακές και δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και την ταχεία απόδοση ευθυνών σε όσους τους αναλογούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης