Τελευταία Νέα
Κοινωνία

«Πράσινο φως» για εμβολιασμό με AstraZeneca και για τους άνω των 65 ετών στην Ελλάδα

«Πράσινο φως» για εμβολιασμό με AstraZeneca και για τους άνω των 65 ετών στην Ελλάδα
Οι επιστήμονες μελέτησαν αναλυτικά τα νέα δεδομένα, πριν δώσουν έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65 ετών
Σχετικά Άρθρα

Το «πράσινο φως» για έγκριση του εμβολίου της AstraZeneca και για τους άνω των 65 ετών δίνει σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.
Συγκεκριμένα, η απόφαση φαίνεται πως οριστικοποιήθηκε μετά από έκτακτη σύσκεψη η οποία ξεκίνησε γύρω στις 19:00 την Κυριακή (7/3) και διήρκεσε αρκετές ώρες.
Οι επιστήμονες μελέτησαν αναλυτικά τα νέα δεδομένα, πριν δώσουν έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στις ηλικίες άνω των 65 ετών.
Η επιτροπή εξέτασε μία μελέτη από τη Γερμανία αλλά και τι γίνεται στις χώρες που χρησιμοποιούν ήδη το εμβόλιο της AstraZeneca για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.
Εξάλλου, την έγκριση του εμβολίου για τους άνω των 65 είχε προαναγγείλει και η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, που ανέφερε πριν λίγες ημέρες είπε πως η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εισηγηθεί τη διενέργεια εμβολιασμών με το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω και στην Ελλάδα.
Αξίζει να σημειωθεί πως αρχές Φεβρουαρίου, η πρόεδρος της Επιτροπής Μαρία Θεοδωρίδου πρότεινε τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα 18 - 64 ετών, διαμηνύοντας πως οι δύο δόσεις θα πρέπει να γίνουν σε απόσταση 12 εβδομάδων.

«Πράσινο φως» και από τη Γερμανία

Έγκριση για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca και σε άτομα άνω των 65 ετών έδωσε και η Επιτροπή Εμβολιασμών της Γερμανίας πριν από λίγες ημέρες.
Σημειώνεται ότι πριν από σχεδόν δύο μήνες, η Γερμανία είχε επικαλεστεί ανεπαρκή στοιχεία ως εμπόδιο για την έγκριση του εμβολίου για τις ηλικιακές ομάδες άνω των 65 ετών, αλλάζοντας στάση στη συνέχεια, μετά από πρόσφατες έρευνες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης