Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προβληματισμός για τους συνεχείς σεισμούς στην Ελασσόνα – Νέα έκτακτη σύσκεψη στη Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας

Προβληματισμός για τους συνεχείς σεισμούς στην Ελασσόνα – Νέα έκτακτη σύσκεψη στη Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας
Για σπάνιο σεισμικό φαινόμενο κάνουν λόγο οι σεισμολόγοι
Σχετικά Άρθρα

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στους σεισμολόγους της χώρας για τη συνεχή σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας ύστερα από τα 5,9 Ρίχτερ που καταγράφηκαν χθες το βράδυ στην Ελασσόνα.
Οι σεισμολόγοι υποστήριξαν ότι ο σεισμός αυτός δεν ήταν αναμενόμενος καθώς το επίκεντρο του εντοπίστηκε πέντε χιλιόμετρα βορειότερα του σεισμού των 6 Ρίχτερ.
Μάλιστα επισημαίνουν ότι παρατηρείται μετάθεση της σεισμικής δραστηριότητας στον ίδιο κλάδο ρήγματος προς την Ελασσόνα, ενώ κάνουν λόγο για σπάνιο φαινόμενο που την τελευταία φορά παρατηρήθηκε στην Κεφαλονιά το 2014.
Όπως αναφέρουν, ενεργοποιήθηκε ένα νέο ρήγμα που προκάλεσε τη νέα σεισμική δόνηση των 5,9 Ρίχτερ.

Έκτακτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Νέα έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:00 σήμερα Παρασκευή 5 Μαρτίου στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς για τον βέλτιστο συντονισμό των ενεργειών τους προς αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.
Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται στην περιοχή για την άμεση αποκατάσταση προβλημάτων ηλεκτροδότησης που έχουν προκύψει, ιδίως στο χωριό Μεσοχώρι.
Με δεδομένη την ισχυρή σεισμική δόνηση, οι αρχές απευθύνουν έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην εισέρχονται σε κτίρια τα οποία έχουν υποστεί ζημιές για την αποφυγή τραυματισμών και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες τους.
Τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα έχουν μισθωθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τους κατοίκους που δεν επιθυμούν να διανυκτερεύσουν στις οικίες τους.
Οι κάτοικοι της περιοχής που επιθυμούν να μεταβούν στις εν λόγω ξενοδοχειακές μονάδες παρακαλούνται να επικοινωνούν με τους δήμους Τυρνάβου και Ελασσόνας, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης