Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παπαζάχος (Σεισμολόγος): Δεν εκπλήσσει ο μετασεισμός στη Ελασσόνα – Θα φανεί εάν ενεργοποιήθηκαν άλλα ρήγματα

Παπαζάχος (Σεισμολόγος): Δεν εκπλήσσει ο μετασεισμός στη Ελασσόνα  – Θα φανεί εάν ενεργοποιήθηκαν άλλα ρήγματα

Για «σχεδόν δίδυμο σεισμό» έκανε λόγο ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Κώστας Παπαζάχος αναφερόμενος στην δόνηση των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8.38 μ,μ, στην Ελασσόνα

Σχετικά Άρθρα

Για έναν πολύ ισχυρό μετασεισμό, που δεν εκπλήσσει τους επιστήμονες έκανε λόγο ο καθηγητής Σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Κώστας Παπαζάχος, αναφερόμενος στην δόνηση των 5,9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 8.38μμ στην Ελασσόνα, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Παπαζάχος έκανε λόγο για έναν «σχεδόν δίδυμο σεισμό», καθώς ήταν σχεδόν ίδιου μεγέθους με τον αρχικό, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το μέγεθος του να αναθεωρηθεί προς τα πάνω.
Τόνισε, δε, ότι το επίκεντρο (16 χιλ. νοτια-νοτιοδυτικά της Ελασσόνας ) ήταν στην ίδια περιοχή με τον χθεσινό, αλλά μετατοπίστηκε βορειοδυτικά, όμως προέρχεται από το ίδιο ρήγμα.
Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν έχουμε δει ενεργοποίηση γειτονικών ρηγμάτων», ωστόσο αν αυτό συμβεί «θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης