Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έβρος: Δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου μετά τις αντιδράσεις

Έβρος: Δεν θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου μετά τις αντιδράσεις
«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην αυξηθεί και να μην αναβαθμιστεί η χωρητικότητα στο ΚΥΤ (σ.σ. Φυλακίου) στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τα συναρμόδια υπουργεία» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε αναβάθμιση της χωρητικότητας του ΚΥΤ Φυλακίου στον Έβρο, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.
Η νέα κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη προχώρησε στην παραπάνω ανακοίνωση:
«Απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην αυξηθεί και να μην αναβαθμιστεί η χωρητικότητα στο ΚΥΤ (σ.σ. Φυλακίου) στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τα συναρμόδια υπουργεία» σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Πελώνη.

«Πλήρης δικαίωση»

Για δικαίωση της πίεσης και των αγώνων των κατοίκων της περιοχής έκανε λόγο μιλώντας στη Voria.gr ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης.
«Η απόφαση που ελήφθη με παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού είναι να μη γίνει καμία επέκταση και καμία αναβάθμιση. Αυτό μας ικανοποιεί απόλυτα», είπε χαρακτηριστικά.
Θετικά βλέπουν την εξέλιξη και οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων της Ορεστιάδας, οι οποίοι μάλιστα είχαν θέσει στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις τους, εφόσον προχωρήσει ο κυβερνητικός σχεδιασμός για το ΚΥΤ, ενώ είχαν οργανώσει σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της πόλης την ερχόμενη Παρασκευή.
«Είναι πραγματικά μία σημαντική εξέλιξη.
Εμείς πάντως παραμένουμε σε εγρήγορση, για την περίπτωση που υπάρχει πισωγύρισμα», τόνισε ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης.

Το χρονικό - Οι αντιδράσεις και η επιστολή στον Μητσοτάκη

Προηγουμένως, φορείς και κάτοικοι στον Έβρο εξέφρασαν την πλήρη αντίθεση τους, δηλώνοντας αιφνιδιασμένοι από την εν δυνάμει επέκταση στις υπάρχουσες δομές φιλοξενίας μεταναστών στο Φυλάκιο Έβρου για επιπλέον 1.500 άτομα.
Το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στο Φυλάκιο Έβρου λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2013 και η δυναμικότητά του είναι 282 ατόμων, ενώ μπορεί να φιλοξενεί και ασυνόδευτα ανήλικα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης