Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Μπαμπινιώτης: Υπέβαλα αναφορά στον εισαγγελέα - Να κληθούν οι 285 απόφοιτοι του Αρσακείου

Μπαμπινιώτης: Υπέβαλα αναφορά στον εισαγγελέα - Να κληθούν οι 285 απόφοιτοι του Αρσακείου

Σάλος από τις καταγγελίες για το Αρσάκειο

Σχετικά Άρθρα

Αίτηση στον Εισαγελία για κλήση των 285 αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων που καταγγέλλουν σεξουαλική βία, κατέθεσε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η αναφορά Μπαμπινιώτη στον εισαγγελέα

Σε αυτή αναφέρει:

«Συνεπής προς τη χθεσινή (25/2) μου ανακοίνωση σας ενημερώνω ότι με σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας υποβλήθηκε αυθημερόν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών Αναφορά με αίτημα να κληθούν ένας προς έναν οι 285 απόφοιτοι των Αρσακείων Σχολείων που υπογράφουν την επίμαχη ανακοίνωση που διοχετεύθηκε στα ΜΜΕ προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουν τις καταγγελίες τους για να διερευνηθούν αυτές αρμοδίως από την Εισαγγελία Αθηνών.
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα παρακολουθεί στενά τη διαδικασία και θα συνδράμει το έργο των εισαγγελικών αρχών με οποιονδήποτε τρόπο της ζητηθεί».

Η επιστολή των 285 φοιτητών

Όλα άρχισαν από την επιστολή 285 αποφοίτων των Αρσακείων, στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.
«Μέσω της επιστολής αυτής θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, οι οποίες τελούν σε γνώση μας – έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή που δημοσίευσε το in.gr.
Την ίδια ώρα, καταγγέλλουν «κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες», ζητώντας κάθαρση και διαφάνεια.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης