Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σάλος από τις καταγγελίες για Αρσάκειο - Μπαμπινιώτης: Αυθημερόν αίτημα στον Εισαγγελέα για κατάθεση των 285 αποφοίτων

tags :
Σάλος από τις καταγγελίες για Αρσάκειο - Μπαμπινιώτης: Αυθημερόν αίτημα στον Εισαγγελέα για κατάθεση των 285 αποφοίτων
Ο κ. Μπαμπινιώτης κάνει λόγο για αόριστες και γενικόλογες αναφορές
Σχετικά Άρθρα

Σάλος έχει προκληθεί από τις καταγγελίες για σεξουαλική βία στο Αρσάκειο Ψυχικού.
Ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, έχει συγκαλέσει για σήμερα (26/2/2021) σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπαμπινιώτης, η εισήγησή του στο ΔΣ θα είναι να υποβληθεί αυθημερόν στην Εισαγγελία Αθηνών αίτημα «να κληθούν ένας προς έναν» οι υπογράφοντες, προκειμένου να γνωστοποιήσουν όσα δηλώνουν ότι γνωρίζουν, ώστε να ερευνηθούν εις βάθος οι καταγγελίες τους.

Η επιστολή των 285 φοιτητών

Όλα άρχισαν από την επιστολή 285 αποφοίτων των Αρσακείων, στην οποία αναφέρουν ότι γνωρίζουν και έχουν πληροφορηθεί για σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές που έχουν υποστεί μαθητές και μαθήτριες από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων.
«Μέσω της επιστολής αυτής θέλουμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που υπέστησαν από συγκεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες των Αρσακείων σεξουαλικές, ψυχολογικές ή και λεκτικές προσβολές, οι οποίες τελούν σε γνώση μας – έχει πέσει στην αντίληψή μας ή έχουμε πληροφορηθεί κάτι από όλα αυτά, ενίοτε δε και όλα» αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή που δημοσίευσε το in.gr.
Την ίδια ώρα, καταγγέλλουν «κάθε αρμόδιο καθηγητή/τρια ή υπεύθυνο/η που συγκάλυψε γεγονότα και δεν προστάτευσε, με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, τους μαθητές και τις μαθήτριες», ζητώντας κάθαρση και διαφάνεια.

Μπαμπινιώτης: Aόριστες και γενικόλογες αναφορές 

«Αυθημερόν στον Εισαγγελέα», επεσήμανε σε σχετική ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μπαμπινιώτης κάνοντας ωστόσο λόγο για «αόριστες και γενικόλογες αναφορές».
«Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία θα συνδράμει τις μόνες αρμόδιες Αρχές σε ό,τι της ζητηθεί και θα είναι αρωγός στο έργο της Εισαγγελίας, όταν και εάν οι αόριστες και γενικόλογες αναφορές της επιστολής λάβουν τη μορφή συγκεκριμένων και επωνύμων καταγγελιών», τόνισε ο κ. Μπαμπινιώτης.
Υπογράμμισε, επίσης, ότι η Εταιρεία «θα πράξει -αυτονοήτως- ό,τι θα έπραττε εξ αρχής, εφ' όσον κάποιος από τους νυν υπογράφοντες τής είχε γνωστοποιήσει -οποτεδήποτε- οιοδήποτε συγκεκριμένο πραγματικό περιστατικό».
Mpampi.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης