Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Επαρκείς δυόμιση εβδομάδες για να μειωθεί το ιικό φορτίο στην Αττική

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Επαρκείς δυόμιση εβδομάδες για να μειωθεί το ιικό φορτίο στην Αττική
Προς διπλασιασμό κρουσμάτων τέλη Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη εάν δεν ληφθούν μέτρα είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως το διάστημα των δυόμιση εβδομάδων είναι επαρκές για να μειωθεί το ιικό φορτίο στην Αττική διατύπωσε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης, ο οποίος απηύθυνε προειδοποίηση και για τη Θεσσαλονίκη.
«Οι δυόμιση εβδομάδες lockdown στην Αττική, είναι επαρκείς για να μειώσουν το ιικό φορτίο μέχρι αρχές του Μάρτη και να αποσυμπιεστεί το σύστημα Υγείας.
Ωστόσο, μια εβδομάδα παραπάνω θα μπορούσε να οδηγήσει σε πολύ θετικότερα αποτελέσματα, με 200 κρούσματα την ημέρα στην Αττική, που είναι αποκλιμάκωση σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα» είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Open ο κ.Σαρηγιάννης.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Θεσσαλονίκης, υποστήριξε ότι η απόφαση για την επιβολή ενός lockdown έως τα τέλη Φεβρουαρίου, θα ήταν ένα μέτρο προληπτικό, καθώς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση που θα το δικαιολογούσε.
«Αν και είμαστε στο όριο να είναι και τυπικά κόκκινη η Θεσσαλονίκη» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος αναφορικά με τα σχολεία σημείωσε ότι μετά από μια εβδομάδα η διασπορά θα αρχίσει να γίνεται μεγάλη.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη αν δεν ληφθούν μέτρα στη Θεσσαλονίκη «στο τέλος Φεβρουαρίου ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων θα μπορούσε να διπλασιαστεί».
«Με βάση τα μοντέλα την κόκκινη γραμμή θα την ξεπεράσει σε περίπου μία εβδομάδα» υπογράμμισε ο καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης