Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γώγος: Σε 2,5 εβδομάδες τα αποτελέσματα του lockdown – Πλεονέκτημα οι εμβολιασμοί

Γώγος: Σε 2,5 εβδομάδες τα αποτελέσματα του lockdown – Πλεονέκτημα οι εμβολιασμοί
Αν χρειαστούν γρήγορες αποφάσεις για Αχαΐα και Θεσσαλονίκη, θα ληφθούν άμεσα είπε ο κ.Γώγος
Σχετικά Άρθρα
Σε 2,5 εβδομάδες θα φανούν τα αποτελέσματα του lockdown στην Αττική υποστήριξε ο καθηγητής Παθολογίας, Χ. Γώγος, ο οποίος υποστήριξε αν χρειαστούν γρήγορες αποφάσεις για την Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη θα ληφθούν σήμερα Τετάρτη 10/2, αύριο Πέμπτη 11/2 ή την Παρασκευή 12/2.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Γώγος είπε πως η Πάτρα έχει ήδη «κλείσει» από την προηγούμενη Παρασκευή και αυτό που μένει να εξεταστεί είναι εάν χρειάζεται η λήψη μέτρων για ολόκληρη την Αχαΐα.
«Η απόφαση για το lockdown στην Αττική ελήφθη γρήγορα καθώς παρατηρήθηκε γρήγορη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και της πληρότητας στις ΜΕΘ καθώς από 55% πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στο 63% και τώρα στο 72%.
Η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική.
Είναι όμως πολύ ανησυχητική καθώς αρκετά κρούσματα νοσούν σοβαρά και μπαίνουν στα νοσοκομεία.
Αν είχαμε μεγαλύτερη δυνατότητα για νοσηλεία θα ήμασταν πιο χαλαροί.
Προσπαθούμε να είμαστε μπροστά από τον ιό, αλλά μερικές φορές μας υπερβαίνει η δυνατότητά του να διασπείρεται» τόνισε ο κ.Γώγος, ο οποίος σημείωσε ότι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει παράταση των περιορισμών.
«Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πλέον το πλεονέκτημα των εμβολιασμών που αυξάνονται συνεχώς, καθώς οι εμβολιασμένοι δεν καταλήγουν στα νοσοκομεία και από την άλλη φαίνεται πως μεταδίδουν 67% λιγότερο τον ιό» τόνισε ο κ.Γώγος.
Σχετικά με το πώς θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες, ο κ.Γώγος τόνισε ότι η εισήγηση της επιτροπής είναι να επιτρέπεται μόνο η ατομική λατρεία, όπως και τον Μάρτιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης