Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου - Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο σε 15χρονο

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου - Κατατέθηκε η πρώτη μήνυση για σεξουαλική κακοποίηση στον καλλιτεχνικό χώρο σε 15χρονο
Κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η πρώτη μήνυση εις βάρος σκηνοθέτη από τον χώρο του θεάτρου για χρήση σεξουαλικής βίας
Σχετικά Άρθρα

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση στο χώρο του θεάτρου από πασίγνωστους σκηνοθέτες και ηθοποιούς.
Η πρώτη προσφυγή στη Δικαιοσύνη για υπόθεση σεξουαλικής βίας στον χώρο του Θεάτρου έγινε σήμερα (8/2/2021) με μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος επιφανούς καλλιτέχνη, για σοβαρά αδικήματα.
Ο μηνυτής, o οποίος σύμφωνα με πληροφορίες δεν ανήκει στον καλλιτεχνικό χώρο, καταγγέλλει επίσημα, καταξιωμένο πρόσωπο για αδικήματα τα οποία, σύμφωνα με το δικόγραφο που κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, διαπράχθηκαν σε βάρος του πριν περίπου 15 χρόνια και ενώ ο ίδιος ήταν 15 ετών.
Σύμφωνα με την μήνυση, οι πράξεις που αποδίδει στον καλλιτέχνη αφορούν σοβαρότατα αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, της αποπλάνησης και της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια.
Η προσφυγή είναι η πρώτη που λαμβάνει η Εισαγγελία σε σχέση με τις δεκάδες καταγγελίες που έχουν δει πρόσφατα το φως της δημοσιότητας από καλλιτέχνες σε βάρος συναδέλφων τους για σωρεία πράξεων εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας.
Μετά την υποβολή της μήνυσης φαίνεται πως ανοίγει ο δρόμος επίσημης έρευνας από τη Δικαιοσύνη υποθέσεων που αφορούν έμφυλη βία και παρενοχλήσεων στον χώρο του θεάματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρώτο μέλημα του εισαγγελικού λειτουργού που θα χειριστεί την μήνυση είναι να διαπιστώσει αν τα καταγγελλόμενα αδικήματα έχουν ή όχι παραγραφεί.

Η καταγγελία του Νίκου Σ.

Εν τω μεταξύ, ο Νίκος Σ., ο οποίος συγκλόνισε με τις αποκαλύψεις του για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη το 2005 -στην ηλικία των 19 ετών- από πασίγνωστο σκηνοθέτη, περιμένει την αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με τον δικηγόρου του, σε διαφορετική περίπτωση θα καταθέσει μήνυση εις βάρος του σκηνοθέτη.
«Ο εντολέας μου έχει πλήρη συνείδηση της σοβαρότητας των καταγγελιών του. Από την άλλη, επειδή είναι βαρύτατα εγκλήματα, που έχει υποστεί, αφορούν όμως την προσωπική του ζωή, επιθυμεί σε κάθε περίπτωση να διατηρήσει αυτή τη στιγμή το πρόσωπό του και το όνομά του έξω από τη δημοσιότητα.
Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να επιδείξει τα αντανακλαστικά που προσφάτως έχει επιδείξει και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις και να κινηθεί αυτεπαγγέλτως, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα έχει στη διάθεση της όλα τα στοιχεία για να εκτιμήσει τι προκύπτει και για ποια εγκλήματα μπορεί να ασκηθούν διώξεις» τόνισε, σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του, Γιάννης Βλάχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης