Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σαρηγιάννης: Στα μέσα Μαρτίου θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως

Σαρηγιάννης: Στα μέσα Μαρτίου θα έχουμε 2.000 κρούσματα ημερησίως
Πρέπει να δράσουμε τώρα, θα πιεστεί πολύ το ΕΣΥ υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως στα μέσα Μαρτίου θα μετράμε 2.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δ. Σαρηγγιάνης, ο οποίος σημείωσε πως πρέπει να δράσουμε τώρα.
«Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος πρότεινε αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα.
«Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν.
Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου» είπε ο κ.Σαρηγιάννης, με αφορμή τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται για την επίπτωση που έχουν στην επιδημία οι μεταλλάξεις.
Όπως είπε ο κ.Σαρηγιάννης, είναι σημαντικό εν προκειμένω ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά.
«Έχουμε να κάνουμε με την διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου» τόνισε ο κ.Σαρηγιάννης, υποστηρίζοντας πως «ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα», ενώ σημείωσε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης