Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΑΠΘ: Εντοπίστηκε η μετάλλαξη του κορωνοϊού και στη Βόρεια Ελλάδα

ΑΠΘ: Εντοπίστηκε η μετάλλαξη του κορωνοϊού και στη Βόρεια Ελλάδα
Συνολικά, τα κρούσματα από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 62
Σχετικά Άρθρα
Τρία νέα κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, αλλά όχι στην Θεσσαλονίκη, δήλωσε η Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ και υπεύθυνη του Εργαστηρίου Αναφοράς Βορείου Ελλάδος, Άννα Παπά – Κονιδάρη.
Συνολικά, τα κρούσματα από το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού στην Ελλάδα είναι 62.
Μέχρι σήμερα, ο ιός είχε εντοπιστεί μόνο στην Αθήνα και την Κρήτη.

Όπως μετέδιδε νωρίτερα το BankingNews:

Έντονη ανησυχία προκαλούν σε κυβέρνηση και επιστήμονες οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού.
Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥΠαναγιώτης Αρκουμανέας, υπάρχουν ενδείξεις για κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού και στη Βόρεια Ελλάδα, εκτός από την Αθήνα και την Κρήτη.
Ο ίδιος εξήγησε ότι στη χώρα μας προς το παρόν έχουν εντοπιστεί μόνο η βρετανική μετάλλαξη με συνολικά 59 κρούσματα, ενώ υπάρχουν και μερικά «ύποπτα» στη Βόρεια Ελλάδα.
«Πρέπει να υποθέσουμε ότι υπάρχει μια διασπορά της καινούριας μετάλλαξης και στη χώρα μας», και γι’ αυτό ακριβώς ξεκίνησε μια πιο έντονη γονιδιακή επιτήρηση που είναι μια διαδικασία ειδική και γίνεται στην Αθήνα σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.
Με βάση τα στοιχεία που δείχνουν ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πιο μεταδοτικό, ο κ. Αρκουμανέας εξέφρασε την ανησυχία του για περισσότερα κρούσματα κάτι που όπως είπε έρχεται να προστεθεί σε μια ήδη πολύπλοκη εξίσωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης