Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Το γ’ κύμα της πανδημίας μπορεί να προκληθεί από το κρύο

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Το γ’ κύμα της πανδημίας μπορεί να προκληθεί από το κρύο
Δεν περάσαμε ακόμα τα δύσκολα υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ
Σχετικά Άρθρα

Αν και εξέφρασε την αισιοδοξία της για τη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θυμάτων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, δεν παρέλειψε να προειδοποιήσει πως ακόμα δεν έχουμε περάσει τα δύσκολα, αναφέροντας πως είναι πιθανό το γ’ κύμα να προκληθεί από το … κρύο.
Σε δηλώσεις της στο Mega, η κα.Παγώνη είπε πως κάθε Γενάρη και Φλεβάρη αυξάνονται οι ιώσεις και οι λοιμώξεις, τονίζοντας ότι το τρίτο κύμα μπορεί να προκληθεί από το κρύο.
Πάντως, δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για το γεγονός ότι μέχρι στιγμής οι γιορτές δεν επηρέασαν αρνητικά την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, αναφέροντας ωστόσο «ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι έγινε τις ημέρες των Θεοφανίων».

Αναγκαία η αύξηση των τεστ

Η κα. Παγώνη τόνισε την ανάγκη να αυξηθεί ο αριθμός των τεστ, μοριακής και γρήγορης ανίχνευσης στον γενικό πληθυσμό, και ιδιαίτερα σε δασκάλους, αλλά και στους εργαζομένους σε βιομηχανίες και εργοστάσια, «έτσι ώστε να μπορεί να γίνεται γρήγορα η ιχνηλάτηση των ασυμπτωματικών και να περιορίσουμε τη νόσο».
«Να εμβολιαστούμε όσο το δυνατόν συντομότερα.
Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται καθημερινά τα πράγματα θα πάνε καλύτερα» ανέφερε η κα.Παγώνη, λέγοντας ότι θα υπάρξει μέριμνα για όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν, ώστε να κάνουν το εμβόλιο σπίτι τους.

Με περιορισμούς οι αγορές

Για την επανέναρξη του λιανεμπορίου, ανέφερε, ότι «οι συνθήκες είναι διαφορετικές».
«Αλλά δεν έχουμε άλλες επιλογές.
Και το ότι θα δοκιμάζουμε τα ρούχα είναι βήματα.
Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα πηγαίναμε με περιορισμούς να ψωνίσουμε» είπε η κα.Παγώνη, η οποία σχετικά με τα σχολεία, είπε ότι πρέπει να ανοίξουν, με προτεραιότητα την Γ’ Λυκείου.
Επιπλέον, σημείωσε, ότι αυτό το άνοιγμα, πρέπει να συνοδευτεί με τεστ Covid ανά εβδομάδα σε καθηγητές και εκπαιδευτικούς, ενώ υπογράμμισε ότι αν οι παράμετροι των επιδημιολογικών δεδομένων είναι καλοί, μπορεί να ανοίξουν και τα υπόλοιπα σχολεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης