Κοινωνία

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Μπορούμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο στις 18/1

Σαρηγιάννης (ΑΠΘ): Μπορούμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο στις 18/1
Στα 2.000 τα κρούσματα αρχές Απριλίου αν ανοίξουν τα καταστήματα με click away είπε ο κ.Σαρηγιάννης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση ότι μπορεί να ανοίξει το λιανεμπόριο από την ερχόμενη Δευτέρα 18/1 διατύπωσε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής στο ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν θα μπορέσουν ταυτόχρονα να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι με τα δημοτικά σχολεία να λειτουργούν, αν ανοίξουν τα καταστήματα με τη μέθοδο του click away, τα κρούσματα θα αγγίξουν τα 2.000 στις αρχές Απριλίου.
Ωστόσο, επισήμανε ότι τότε η κατάσταση θα είναι πιο διαχειρίσιμη, καθώς και ο καιρός θα είναι καλύτερος και θα έχει εμβολιαστεί ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.
«Μπορούμε να ανοίξουμε τα καταστήματα στις 18 Ιανουαρίου με click away και ταυτόχρονα να προετοιμαστούμε και για το επόμενο βήμα του click in the shop (ραντεβού για αγορές μέσα στο καταστήμα).
Ωστόσο, δεν πρέπει να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης» υποστήριξε ο κ.Σαρηγιάννης, ο οποίος ανέφερε ότι για να επαναλειτουργήσουν γυμνάσια και λύκεια, θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, όπως συσκευές για τον καθαρισμό του αέρα στους εσωτερικούς χώρους, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και αύξηση των rapid test ώστε να προληφθεί πιθανή αναζωπύρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης