Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξόφληση παλαιών χρεών στις Ενώσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ

tags :
Εξόφληση παλαιών χρεών στις Ενώσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ
Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού
Εξόφληση χρεών από το «Αγγελιόσημο» και μάλιστα σε δόσεις, αποτελούν τα ποσά που εκταμίευσε ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης & Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) τον περασμένο Οκτώβριο προς τις Ενώσεις του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΑ και ΕΠΗΕΘ - τέσσερις ιδρυτικές Ενώσεις του ΕΔΟΕΑΠ). Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού, επρόκειτο για οφειλές που ήταν «παγωμένες» από τα τέλη του 2016.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού, από τα έσοδα, που ο ΕΔΟΕΑΠ εισέπραττε από το «Αγγελιόσημο» (είτε απευθείας είτε από κατανομή του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) στο τέλος κάθε έτους, αφαιρούνταν τα γενικά έξοδα λειτουργίας του Ταμείου και από το εναπομείναν Αγγελιόσημο διετίθετο 6% στις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ: 4,55%, ΕΣΗΕΜΘ: 0,75%, ΕΠΗΕΑ: 0,55, ΕΠΗΕΘ: 0,15%), με τελευταία κατανομή την 31η Δεκεμβρίου 2016. Το εν λόγω ποσό του 1,390 εκατ. ευρώ ξεκίνησε να καταβάλλεται στις δικαιούχους Ενώσεις (βάσει των Ν. 712/1977, 1989/1991, 2328/1995, 2429/1996 και του νέου Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ).
Κατά την πρώτη δόση η ΕΣΗΕΑ έλαβε 278.186 ευρώ, η ΕΣΗΕΜΘ 44.183 ευρώ, η ΕΠΗΕΑ 32.920 ευρώ και η ΕΠΗΕΘ 8.439 ευρώ.
Τα χρήματα αυτά προορίζονται για τη λειτουργία των συνδικαλιστικών ενώσεων και ο ΕΔΟΕΑΠ είναι υποχρεωμένος να τα καταβάλει.
Από άγνοια και ελλιπή ενημέρωση, πιθανώς, η ΠΟΣΠΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, παρουσιάζοντας πλήρως λανθασμένα στοιχεία.
Έκανε λόγο, δηλαδή, για χρήματα που αφορούν δήθεν στα αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ, τα οποία και ο Οργανισμός σε καθεστώς «αφαίμαξης» μοιράζει «σε άσχετους με την περίθαλψη και την επικούρηση προορισμούς».
Ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει την ΠΟΣΠΕΡΤ ότι πρόκειται για χρήματα που οφείλει στις Ενώσεις από το 2016 από κατανομή «Αγγελιοσήμου» και αποπληρώνει την οφειλή αυτήν σιγά-σιγά από τα ταμειακά του διαθέσιμα.
Προτρέπει, επίσης, πριν από την έκδοση ανακοινώσεων να γίνεται τουλάχιστον διασταύρωση των πληροφοριών που αναφέρονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης