Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε έξι περιφέρειες από σήμερα 26/3 αιτήσεις για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’Οίκον

Σε έξι περιφέρειες από σήμερα 26/3 αιτήσεις για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ κατ’Οίκον
Αφορά τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης
Σε έξι περιφέρειες αρχίζει από σήμερα Δευτέρα 26/3 η υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ' Οίκον».
Πρόκειται για τις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.
Σημειώνεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα (2 Απριλίου) ακολουθούν η Αττική και το Νότιο Αιγαίο.
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας διπλασιάστηκαν οι πόροι του προγράμματος προκειμένου να καλυφθεί η αυξημένη ζήτηση, με το σύνολο της χρηματοδότησης του προγράμματος να προσεγγίζει το 1 δις ευρώ, μαζί με τα τραπεζικά δάνεια.
Βάσει της σχετικής υπουργικής απόφασης, με την οποία άλλαξαν οι προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων προκειμένου η διαδικασία να γίνει σταδιακά, λόγω των προβλημάτων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, προβλέπονται επιμέρους αλλαγές στις επιλέξιμες δαπάνες ως προς τις μονώσεις, αποσαφηνίζεται ότι για τους αυθαίρετους χώρους εκτός από την τακτοποίηση θα πρέπει να έχει καταβληθεί και το σύνολο του προστίμου και διευκρινίζονται τα σχετικά με τη φορολογική δήλωση που λαμβάνεται υπόψη για τον υπολογισμό του ύψους της ενίσχυσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης