Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανάκληση στην επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας για τη Μανωλάδα, με πρωτοβουλία Κοντονή

Ανάκληση στην επανεξέταση της καταδίκης της Ελλάδας για τη Μανωλάδα, με πρωτοβουλία Κοντονή
Η φρίκη της στυγνής εκμετάλλευσης μεταναστών από το Μπαγκλαντές το 2012, στη Μανωλάδα, είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο
Στην ανάκληση της αίτησης για επανεξέταση της θλιβερής καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την υπόθεση της Μανωλάδας, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Βιέννη, μετά από πρόσκληση του Αντικαγκελαρίου και Υπουργού Δικαιοσύνης της Αυστρίας.
Η φρίκη της στυγνής εκμετάλλευσης μεταναστών από το Μπαγκλαντές το 2012, στη Μανωλάδα, είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.
Το δικαστήριο καταδίκασε την Ελλάδα (στις 30 Μαρτίου 2017) να καταβάλει σε κάθε έναν από τους 42 αιτούντες, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην αρχική τότε δίκη στο ελληνικό κακουργιοδικείο 16.000 ευρώ και καθένα από τους άλλους αιτούντες 12.000 ευρώ για το σύνολο της ζημίας που υπέστησαν, καθώς και 4,363.64 ευρώ σε όλους τους αιτούντες για τα έξοδα και τις δαπάνες της δίκης.
Ωστόσο, έγινε το απίστευτο:
Η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επανεξέταση της υπόθεσης, παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατήγγελλε με μένος το γεγονός…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης