Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καμίνης (δήμαρχος Αθηναίων): Θα χαθούν πόροι εξαιτίας της καθυστέρησης από την κυβέρνηση

Καμίνης (δήμαρχος Αθηναίων): Θα χαθούν πόροι εξαιτίας της καθυστέρησης από την κυβέρνηση
Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, ο κ. Καμίνης τόνισε πως ο δήμος Αθηναίων έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης για τη διαχείριση της κατάστασης 
Η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει κοινοτικούς πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της καθυστέρησης στην απορρόφηση από την ελληνική κυβέρνηση, υποστηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.
«Έχουμε τους τελευταίους μήνες επανειλημμένως εκφράσει την αγωνία μας προς το υπουργείο Ανάπτυξης σχετικά με τα ζητήματα αυτά και ειδικότερα την ανάγκη να ληφθεί μέριμνα για την αποσαφήνιση του πλαισίου διαχείρισης των ώριμων έργων του δήμου -που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον αέρα- προκειμένου να μην χαθούν κρίσιμοι ευρωπαϊκοί πόροι για τη χώρα», δήλωσε ο κ. Καμίνης σε εκδήλωση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ενώ επισήμανε πως η καθυστέρηση ενεργοποίησης της πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων «Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης» έχει ως αποτέλεσμα, πέραν της κωλυσιεργίας ώριμων και κρίσιμων μεταφερόμενων από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο έργων, που διαχειρίζεται ο δήμος Αθηναίων, να διακυβεύεται ευρύτερα η εφαρμογή της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που έχει καταρτίσει ο δήμος.
Σε ό,τι αφορά την προσφυγική κρίση, ο κ. Καμίνης τόνισε πως ο δήμος Αθηναίων έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης για τη διαχείριση της κατάστασης βραχυπρόθεσμα, αλλά για την μεσο-μακροπρόθεσμη στρατηγική ένταξης και ενσωμάτωσης των μεταναστών.
Επί αυτού, κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει εμπράκτως το σχέδιο, σημειώνοντας ότι ο δήμος Αθηναίων έχει ζητήσει τη διαχείριση μέρους του ευρωπαϊκού Προγράμματος του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης