Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Χωρίς ΟΣΕ και προαστιακό σήμερα και αύριο – Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

tags :
Χωρίς ΟΣΕ και προαστιακό σήμερα και αύριο – Αντιδράσεις για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας τα δύο σωματεία των εργαζομένων
Χωρίς ΟΣΕ και προαστιακό θα είναι σήμερα και αύριο η χώρα λόγω των επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας των δύο σωματείων των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στη δεσμευτική προσφορά που κατατέθηκε από την Trenitalia στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (ΠΕΠΕ) προχωρά σε τρεις επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, κατά τις ώρες 8:00-11:00, 14:00-17:00 και 20:00-24:00 σε όλες τις επιβατικές δραστηριότητες, ενώ στις εμπορευματικές δραστηριότητες θα πραγματοποιηθεί απεργία και από ώρα 00:01 της Δευτέρας και έως ώρα 24:00 της Τρίτης.
Παράλληλα, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα τραβήξει χειρόφρενο τις ίδιες ημέρες, κατά τη διάρκεια των υπολοίπων ωρών εργασίας, με τρεις επαναλαμβανόμενες στάσεις κατά τις ώρες 5:00-8:00, 11:00-14:00 και 17:00-20:00 σε όλες τις δραστηριότητες.
Σε ανακοίνωση των δύο σωματείων αναφέρεται ότι τα θέματα της απεργιακής κινητοποίησης είναι «η επικείμενη ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ εν όψει και της κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς από την εταιρεία ιταλικών κρατικών σιδηροδρόμων και η μη υπογραφή ΣΣΕ ύστερα από διπλή υπαναχώρηση της Διοίκησης κατόπιν άνωθεν εντολών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης