Κοινωνία

Κέλλας (Ν.Δ.): Στο χείλος του γκρεμού το Ψυχιατρείο στο Δαφνί - Ερασιτεχνικοί πειραματισμοί της κυβέρνησης

Κέλλας (Ν.Δ.): Στο χείλος του γκρεμού το Ψυχιατρείο στο Δαφνί - Ερασιτεχνικοί πειραματισμοί της κυβέρνησης
Η δυσλειτουργία είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα, με τις ευλογίες του κ. Ξανθού
Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί στον τομέα ψυχικής υγείας κρούει ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με αφορμή το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για την ψυχική υγεία.
Όπως επισημαίνει ο κ. Κέλλας «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έδωσε σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο για τη δήθεν μεταρρύθμιση της διοικητικής οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, μετά από 16 μήνες εγκληματικής αδιαφορίας για τους ασθενείς και τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας».
Αναφερόμενος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί», ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. δήλωσε ότι «η δυσλειτουργία είναι εμφανής σε όλα τα επίπεδα και τα οργανωμένα συνδικαλιστικά συμφέροντα με τις ευλογίες του κ. Ξανθού έχουν φέρει το Νοσοκομείο στο χείλος του γκρεμού».
Ο κ. Κέλλας τόνισε ότι «επιπλέον, σύμφωνα με τα στοιχεία που το Ψ.Ν.Α. ανακοίνωσε, το 2015, η φαρμακευτική δαπάνη αυξήθηκε κατά 8,52%, η μέση διάρκεια νοσηλείας αυξήθηκε σημαντικά και το τραγικότερο όλων αυξήθηκε ο συνολικός αριθμός των θανάτων κατά 30%».
Καταλήγοντας ο κ. Κέλλας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «η ψυχική υγεία δεν μπορεί να είναι έρμαιο ερασιτεχνικών πειραματισμών και ιδεοληπτικών επιλογών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης