Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε αυξημένη επιφυλακή η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

Σε αυξημένη επιφυλακή η Τροχαία για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα
Απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών στο ρεύμα εξόδου σήμερα από 15.00-22.00 και αύριο στο ρεύμα εξόδου από 06.00-16.00
Σε αυξημένη ετοιμότητα τίθενται από σήμερα οι δυνάμεις της Τροχαίας σε όλη την χώρα για την ασφαλέστερη έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα.
Για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.
Τα μέτρα θα διαρκέσουν καθ’ όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής, ενισχυμένη αστυνομική παρουσία σε σημεία όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα, αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, καθώς και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, υπεραστικά ΚΤΕΛ, σιδηροδρομικοί σταθμοί, κλπ).
Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους, για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κλπ, καθώς και για παραβάσεις που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.
Παράλληλα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:
 *Τη Μεγάλη Πέμπτη 28 Απριλίου στο ρεύμα εξόδου από 15.00-22.00 και τη Μ. Παρασκευή 29 Απριλίου στο ρεύμα εξόδου από 06.00-16.00.
*Τη Δευτέρα 2 Μαΐου στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα από 12.00-22.00.
*Την Τρίτη 3 Μαΐου στο ρεύμα εισόδου από 11.00-21.00.
*Την Κυριακή 1 Μαΐου δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης