Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σε εορταστικούς ρυθμούς τα καταστήματα – Απεργούν την Κυριακή (24/4) οι εργαζόμενοι στα εμπορικά

Σε εορταστικούς ρυθμούς τα καταστήματα – Απεργούν την Κυριακή (24/4) οι εργαζόμενοι στα εμπορικά
H Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 24 Απριλίου
Σε εορταστικούς ρυθμούς κινούνται τα εμπορικά καταστήματα, καθώς έχει τεθεί σε εφαρμογή το πασχαλινό ωράριο λειτουργίας τους και έτσι, αύριο, Κυριακή 24 Απριλίου, θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11:00 έως τις 18:00.
Ωστόσο, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή των Βαΐων.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), «μαζί με τα σωματεία και τους εργαζόμενους, συνεχίζεται αταλάντευτα ο αγώνας ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων και στην κατάργηση της Κυριακής ως αργίας, που σαν τελικό στόχο έχουν τη μονοπώληση του εμπορίου από τις πολυεθνικές επιχειρήσεις, τα mall και τα εκπτωτικά χωριά, οδηγώντας σε λουκέτο εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους».
Μεταξύ άλλων, καλεί «τα σωματεία και τους εργαζόμενους στο εμπόριο να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργία στις 24 Απρίλη, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, που μας εξαθλιώνουν μέσα και από την απελευθέρωση του ωραρίου».
Σημειώνεται ότι η απεργιακή συγκέντρωση της ΟΙΥΕ και των σωματείων έχει οριστεί στο Σύνταγμα και στην οδό Ερμού, στις 11:00.

Ωράριο λειτουργίας καταστημάτων

Από τις 11:00 μέχρι τις 18:00 το απόγευμα της Κυριακής 24 Απριλίου θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, όπως έχει ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων νομών και Νήσων Αιγαίου.
Από τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου έως και τη Μ. Πέμπτη  28 Απριλίου, τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 9:00 έως τις 21:00, τη Μ. Παρασκευή από τις 13:00 μέχρι τις 19:00, ενώ το Μ. Σάββατο από τις 9:00 έως τις 15:00.
Τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2016 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, όπως επίσης και την Τρίτη 3 Μαΐου 2016,  λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς.
Από την Τετάρτη 4 Μαΐου 2016, επανέρχεται το ωράριο που ακολουθείται από τα καταστήματα που ανήκουν στην εμβέλεια των κατά τόπους Εμπορικών Συλλόγων Λεκανοπεδίου Αττικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης