Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μνημονίων και του Κουαρτέτου έξω από το ξενοδοχείο Hilton

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μνημονίων και του Κουαρτέτου έξω από το ξενοδοχείο Hilton
Τη διαμαρτυρία οργάνωσαν η Λαϊκή Ενότητα, η ΑΔΕΔΥ, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα και Συλλογικοτήτων 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μνημονίων και του κουαρτέτου πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας 4 Απριλίου 2016 έξω από το ξενοδοχείο Hilton όπου είναι εγκατεστημένοι οι εκπρόσωποι των δανειστών και όπου λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις Κουαρτέτου - κυβέρνησης η Λαϊκή Ενότητα, η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων - Επιτροπών Αγώνα και Συλλογικοτήτων από εργασιακούς χώρους αλλά και η ΑΔΕΔΥ.
Κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης ήταν το «Είστε ανεπιθύμητοι, δεν θα υπογράψετε τη συμφωνία - καταδίκη μας».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρει χαρακτηριστικά :
«Τη Δευτέρα, 4 Απριλίου 2016 στο ξενοδοχείο Hilton, κυβέρνηση και δανειστές θα διαπραγματεύονται τη νέα λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Εκεί που καταλύονται οι θεσμοί και προλειαίνεται το έδαφος για νέες εργασιακές και ασφαλιστικές ανατροπές σε βάρος των εργαζομένων και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, εκεί έχουμε χρέος να εκφράσουμε την ενεργητική μας αντίθεση».
Περιμετρικά του ξενοδοχείου είχαν αναπτυχθεί από νωρίς το μεσημέρι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, και έχουν παραταχθεί κλούβες των ΜΑΤ.
«Τα πλατιά λαϊκά στρώματα και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συμφωνία που ετοιμάζονται να υπογράψουν», δήλωσε από τον τόπο της συγκέντρωσης το μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης και απηύθυνε κάλεσμα στην κυβέρνηση να μην συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις.
«Παλεύουμε για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζουν η κυβέρνηση, η Ε.Ε. και του ΔΝΤ», πρόσθεσε και συνέχισε:
«Όχι άλλα μνημόνια, όχι άλλα επώδυνα μέτρα.
Διεκδικούμε διαγραφή χρέους, έξοδο από την Ευρωζώνη, σύγκρουση και ρήξη με τις πολιτικές της Ε.Ε.».
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 7 Απριλίου η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στη πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης