Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ειδομένη: Ένταση μεταξύ προσφύγων που θέλουν πρόσβαση στην τροφή και άλλους που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα

Ειδομένη: Ένταση μεταξύ προσφύγων που θέλουν πρόσβαση στην τροφή και άλλους που θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα
Αναβρασμός στον καταυλισμό, αποχώρησε προσωρινά το προσωπικό των μη κυβερνητικών οργανώσεων
Σκηνικό έντασης διαμορφώθηκε αργά σήμερα το απόγευμα, Τρίτη 22 Μαρτίου, στον καταυλισμό της Ειδομένης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ομάδα νεαρών προσφύγων, που πραγματοποιούν διαμαρτυρία πάνω στις γραμμές του τρένου, γκρέμισε τους σιδερένιους κάδους και τα προστατευτικά κάγκελα που είχαν στήσει νωρίτερα άλλοι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες στη διάβαση των πεζών και οχημάτων που τέμνει τις σιδηροδρομικές γραμμές, πίσω από τα οποία βρίσκονταν τηλεοπτικές κάμερες.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων μια κάμερα τηλεοπτικού σταθμού και άλλος εξοπλισμός έπεσε στο έδαφος, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.
Μέχρι και αργά τη βράδυ επικρατούσε αναβρασμός στο σημείο, καθώς υπάρχουν πολλοί πρόσφυγες που δεν επιθυμούν να δέχονται τροφή μέχρι να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι πρέπει ο δρόμος να παραμείνει προσβάσιμος, προκειμένου να υπάρχει παροχή τροφής και νερού, τουλάχιστον για τα παιδιά.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέλη μη κυβερνητικής οργάνωσης προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες, ώστε να μπορέσουν να μοιράσουν γάλα για τα παιδιά στον καταυλισμό.
Παράλληλα, από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που απέσυραν το απόγευμα προσωρινά το προσωπικό τους, έγινε γνωστό ότι ορισμένες σκοπεύουν το πρωί να προσπαθήσουν και πάλι να διανείμουν τροφή.
Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα προσπαθήσουν να δώσουν στους πρόσφυγες έτοιμο φαγητό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης