Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Καμίνης (δήμαρχος Αθηναίων): Στοχευμένες δράσεις σε 19 κτίρια για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας

Καμίνης (δήμαρχος Αθηναίων): Στοχευμένες δράσεις σε 19 κτίρια για τον περιορισμό της κατανάλωσης ενέργειας
Δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη,  για την παρουσία της Αθήνας στη διάσκεψη για το κλίμα, στο Παρίσι
«Δεν πήγαμε για να ακούσουμε μόνο, αλλά και για να μιλήσουμε», ανέφερε ο δήμαρχος της Αθήνας, Γ. Καμίνης, σε δηλώσεις του στην  εφημερίδα Καθημερινή, για για την παρουσία της Αθήνας στη διάσκεψη για το κλίμα, στο Παρίσι.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, «οι υπηρεσίες του δήμου της Αθήνας, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με διεθνή δίκτυα πόλεων, και ειδικότερα με την υποστήριξη του δικτύου C40, έχουν δημιουργήσει βάση δεδομένων με στοιχεία που έχουν σχέση με την κατανάλωση ενέργειας, τις θερμικές νησίδες στην πόλη και το πράσινο, έτσι ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται επί πραγματικών δεδομένων.
Το 70% της ηλεκτρικής ενέργειας στον δήμο ξοδεύεται για φωτισμό».
Γνωστοποίησε ότι η αλλαγή όλων των λαμπτήρων με λάμπες LED που θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, θα φέρει μεγάλη εξοικονόμηση και μάλιστα «έχουμε εντοπίσει επίσης τα 19 κτίρια όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και θα προχωρήσουμε σε στοχευμένες δράσεις για τον περιορισμό της κατανάλωσης.
Συγκεκριμένα σε 14 σχολικά συγκροτήματα της Αθήνας, φυτεύθηκαν τα δώματα, γεγονός που μείωσε κατά πολύ τις ενεργειακές ανάγκες των κτιρίων και κατά συνέπεια τα έξοδά τους.
Τα καινούρια κτίρια που κατασκευάζονται από τον δήμο Αθηναίων, γίνονται με τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής».
Υπογράμμισε δε, ότι το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας για την Αθήνα αυξάνεται διαρκώς, κάτι που έχει επιτευχθεί και από τη συνεργασία  με μεγάλους διεθνείς φορείς, όπως το C40, τις "Ανθεκτικές Πόλεις" του Rockefeller Foundation και το Bloomberg Associates. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι συμμετέχουμε σε αυτά τα δίκτυα.
Όπως τόνισε ο κ. Καμίνης, «ερχόμαστε σε επαφή με δημάρχους μεγάλων πόλεων που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογα προβλήματα και έχουν βρει πρόσφορες λύσεις τις οποίες μπορούμε να υιοθετήσουμε.
Έχουμε αναπτύξει επικοινωνία με μεγάλες ΜΚΟ που διαθέτουν τεχνογνωσία και μπορούν να παρέχουν συμβουλές για εξειδικευμένα θέματα, όπως η μόνωση των κτιρίων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης