Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Το Mega και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης οι ηττημένοι των εκλογών

Το Mega και τα συστημικά μέσα ενημέρωσης οι ηττημένοι των εκλογών
Tα ΜΜΕ έκαναν συνεργασία με τις δημοσκοπικές εταιρείες για να διατηρήσουν στο στασίδι της εξουσίας αυτούς που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα
Τα παραδοσιακά και ισχυρά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ηττήθηκαν κατά κράτος με το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.
Πράγματι έκαναν αγώνα σε συνεργασία με τις δημοσκοπικές εταιρείες να διατηρήσουν στο στασίδι της εξουσίας αυτούς που θα εξυπηρετούσαν καλύτερα τα δικά τους συμφέροντα.
Είναι η στιγμή να γράψουμε δημόσια αυτό που λέμε κατ’ ιδίαν.
Από τον έλληνα δημοσιογράφο (εννοώ αυτό που έχει ή νομίζει ότι έχει επιρροή στην κοινή γνώμη) μπορείς να μάθεις αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί.
Έτσι για το ακροατήριο που τους παρακολουθεί μπορεί να βρει πιο εύκολα αυτό που πραγματικά θα συμβεί.
Η Καθημερινή, το Έθνος τα Πρώτο Θέμα και σε μία απόσταση το συγκρότημα του ΔΟΛ έδωσαν μάχη έτσι ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει δεύτερος διότι στην επτάμηνη κυβερνητική του θητεία έκανε σημαντικά λάθη που κόστισαν τόσο στην ελληνική οικονομία και κυρίως στους φορολογούμενους. Πώς είναι δυνατό η Νέα Δημοκρατία να χάνει μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση;
Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του είπε στον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει και να υλοποιήσει αυτό που υπερασπίζεται και κυρίως να βάλει ένα τέλος στη διαπλοκή.
Πράγματι πρόκειται για διαπλοκή όταν τα κανάλια και οι επιχειρήσεις που εκδίδουν εφημερίδες εμφανίζουν τραπεζικό δανεισμό ο οποίος δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.
Εκχωρήθηκαν όμως διότι υπήρξαν στο παρελθόν πολιτικές παρεμβάσεις από ανθρώπους της πολιτικής εξουσίας και έλαβαν χρηματοδότηση σε επίπεδα που έχουν ισχυρές παραγωγικές βιομηχανίες.
Τι κατάφερε ο βασικός και παραδοσιακός πυλώνας της ενημέρωσης;
Να φέρει το ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση. Πως συμβαίνει ή γιατί συμβαίνει.
Το ζήτημα είναι απλό στη συνείδηση των πολιτών των αναγνωστών και των τηλεθεατών
Τι λέει το δελτίο ειδήσεων του MEGA;
Τι γραφούν οι έγκριτες πολιτικές εφημερίδες πρωινές και απογευματινές και οι κυριακάτικες εκδόσεις που θεωρούνται και το βαρύ πυροβολικό της Ενημέρωσης.
Έτσι αποφασίζουν οι Έλληνες.
Το πιο αξιοθαύμαστο είναι ότι οι βασικοί μέτοχοι του MEGA πληρώνουν χωρίς να έχουν αποτέλεσμα όπως και οι υπόλοιποι μέτοχοι των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Είναι ηττημένα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όχι έως τώρα διότι η εναλλαγή της εξουσίας του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας εξυπηρετούσε πρωτίστως τα... συμφέροντα του ελληνικού λαού και στη συνέχεια τα δικά τους.
Τι ελπίζουν οι παραδοσιακοί παίχτες των ΜΜΕ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αργά ή γρήγορα θα πέσει στα πόδια τους ζητώντας στήριξη ή να εξασφαλίσει την ανοχή τους.
Αν τα επιτελεία των παραδοσιακών και ισχυρών ΜΜΕ συνεχίσουν τα λάθη του παρελθόντος θα είναι βέβαιο ότι δεν θα έχουν παρουσία στις επόμενες εθνικές εκλογές και τη στάση που θα κρατήσουν έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο τραπεζικός δανεισμός των ΜΜΕ έγινε με λεφτά των καταθετών και του ελληνικού λαού τα οποία πρέπει να επιστραφούν όπως κάνει κάθε σοβαρή επιχείρηση που θέλει να επιβιώσει.
Λοιπόν η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχρέωση έναντι του ελληνικού λαού να ξεκαθαρίσει το θολό τοπίο των υπερδανεισμένων επιχειρήσεων του Τύπου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης