Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Mητροπολίτης Αμβρόσιος: Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είμαι μαζί σας του χρόνου

Mητροπολίτης Αμβρόσιος: Δεν μπορώ να υποσχεθώ ότι θα είμαι μαζί σας του χρόνου
Ως οικειοθελή αποχώρηση απο τα καθήκοντά του ερμηνεύτηκε απο τους πιστούς
Μήνυμα αποχώρησης απο τα καθήκοντά του ως Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων έστειλε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος απο τον άμβωνα της εκκλησίας του Σωτήρος της Αιγείρας Αιγιαλείας.
Είπε χαρακτηριστικά, μεγαλώσαμε, γεράσαμε και δεν μπορώ να σας υποσχεθω ότι θα είμαι και του χρόνου μαζί σας. Προέτρεψε τους πιστούς να είναι πιασμένοι χέρι χέρι για να αντιμετωπίσουν τα πιο δύσκολα χρόνια που έρχονται.
Φτώχεια και δυστυχία αναμένει τους πολίτες αυτής της χώρας αλλά θα σταθούμε όρθιοι με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας.
Αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η εκκλησία να συντηρεί οικογένειες που πεινούν και ζήτησε τη βοήθεια των πιστών για την τράπεζα τροφίμων που έχει αναλάβει να ανακουφίσει τους δύστυχους συμπολίτες μας.
Ο Μητροπολίτης δεν είχε καμία διάθεση για αντιπαλότητες με τους πολιτικούς και τα κόμματα.
Αρκέστηκε να πει ότι η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να συντηρήσει τον ελληνικό πληθυσμό.
Ο Μητροπολίτης μπήκε στην ουσία του θέματος αναφέροντας στοιχεία και έφθασε στην καρδιά του προβλήματος που είναι οι σπόροι ως πολλαπλασιαστικο υλικό.
Αυτοί κυβερνούν τον κόσμο με κακία και αλαζονεία, είπε ο Μητροπολίτης δίνοντας όμως μια τελευταία νότα αισιοδοξίας στο ποίμνιο της εκκλησίας.

Νίκος θεοδωρόπουλος
Ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης