Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στον αέρα 35 εργαζόμενοι της Βουλής – Καλούν την Κωνσταντοπούλου να δώσει λύση στο πρόβλημά τους

Στον αέρα 35 εργαζόμενοι της Βουλής – Καλούν την Κωνσταντοπούλου να δώσει λύση στο πρόβλημά τους
Οι συμβάσεις τους έχουν λήξει και παρά τις δεσμεύσεις της προέδρου της Βουλής δεν ανανεώθηκαν ακόμα με συνέπεια παραμένουν για μήνες απλήρωτοι
Μία λύση στο πρόβλημά τους ζητούν 35 εργαζόμενοι στη Βουλή, αφού οι συμβάσεις τους έληξαν και παραμένουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.
 Η συντονιστική επιτροπή των συμβασιούχων ΙΔΟΧ (ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου) έστειλαν, λοιπόν, επιστολή στον αντιπρόεδρο της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι «οι συμβάσεις έχουν λήξει και παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι και ανασφάλιστοι, παρέχοντας κανονικά την εργασία τους και αναμένοντας την πραγματοποίηση της ρητής δέσμευσης της κυρίας Προέδρου της Βουλής, ότι θα προχωρήσει στη μετατροπή-αναγνώριση των συμβάσεων αυτών σε αορίστου χρόνου».
Παράλληλα επισημαίνουν ότι «ενώ έληγαν συνεχώς συμβάσεις συναδέλφων, επιδιώξαμε συνάντηση με την ίδια την Πρόεδρο της Βουλής κ. Ζ. Κωνσταντοπούλου, που μας δέχθηκε και μας διαβεβαίωσε η ίδια για τις προθέσεις της και τις άμεσες ενέργειές της σχετικά με τη μετατροπή των συμβάσεων, ωστόσο, ακόμη και σήμερα δεν έχει ανανεωθεί καμία από τις συμβάσεις που έχουν λήξει (η πρώτη από 17/2/2015) με αποτέλεσμα να υπάρχουν συνάδελφοι απλήρωτοι επί πολλούς μήνες και να αντιμετωπίζουν, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, αντικειμενικό πρόβλημα επιβίωσης».
Η επιστολή αναφέρεικαι λεπτομέρειες από την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει κάποιοι εκ των 35 εργαζόμενων που βρίσκονται στον αέρα…
 «Το βιοτικό πρόβλημα είναι πλέον ανυπέρβλητο και διογκούμενο, αλλά και η αγωνία, το άγχος, η ανασφάλειά μας έχουν ξεπεράσει κάθε όριο.
Επιτρέψτε μας να υπογραμμίσουμε, χωρίς καμία διάθεση υπερβολής, ότι λόγω της αφόρητης οικονομικής ασφυξίας, που εδώ και μήνες βιώνουν πολλοί εργαζόμενοι ΙΔΟΧ που έχουν βγει εκτός μισθοδοσίας, αρκετοί εξ αυτών έχουν φτάσει σε οριακό σημείο επιβίωσης, ιδίως όσοι από αυτούς (και είναι αρκετοί οι συγκεκριμένοι) ήταν οι μόνοι οι οποίοι έφερναν στα σπίτια τους χρήματα και επομένως βασιζόταν σε αυτούς ολόκληρη η οικογένειά τους.
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα εξής: α) αρκετοί συνάδελφοι δεν μπορούν να πληρώσουν πάγια έξοδα (ενοίκιο, λογαριασμούς ΔΕΗ, κ.τ.ό.), β) ορισμένοι έχουν προχωρήσει σε εκποίηση περιουσιακών τους στοιχείων, γ) συνάδελφοι με εγνωσμένα σοβαρά προβλήματα υγείας, έχουν αφεθεί χωρίς περίθαλψη, λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων, δ) άλλοι συνάδελφοι αποκρύπτουν ότι βρίσκονται εκτός μισθοδοσίας από την ίδια τους την οικογένεια, για λόγους προστασίας της από την ψυχολογική πίεση, ε) άκρον άωτον αυτής της κατάστασης αποτελεί συνάδελφος που έχει καταλήξει να κοιμάται στο αυτοκίνητό του, μην έχοντας πλέον στέγη»!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης