Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ξεκίνησαν οι έρευνες στην περιοχή των Ιωαννίνων για την αναζήτηση υδρογονανθράκων

tags :
Ξεκίνησαν οι έρευνες στην περιοχή των Ιωαννίνων για την αναζήτηση υδρογονανθράκων
Συνεργείο ειδικών γεωφυσικών και γεωλόγων ξεκίνησε τις αναγνωρίσεις
Έρευνες για την αναζήτηση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων ξεκίνησε η Energean Oil 7 Gas.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συνεργείο ειδικών γεωφυσικών και γεωλόγων ξεκίνησε τις αναγνωρίσεις σε επιλεγμένες περιοχές για τη διεξαγωγή γεωφυσικών σεισμικών καταγραφών, οι οποίες θα υποδείξουν τις καταλληλότερες περιοχές για γεωτρήσεις.
Μαζί τους ταξίδεψαν και εκπρόσωποι εταιρειών πραγματοποίησης γεωφυσικών ερευνών καθώς και ειδικός σύμβουλος της εταιρείας προκειμένου να εκτιμηθούν όλες οι παράμετροι που χαρακτηρίζουν το έργο.
Η συγκεκριμένη διαδικασία θα επαναληφθεί και με άλλες εταιρείες οι οποίες στη συνέχεια θα διαγωνισθούν για την εκτέλεση του έργου.
Τα συνεργεία προχώρησαν, επίσης, στη δειγματοληψία πετρωμάτων για ειδικές γεωχημικές αναλύσεις, οι οποίες θα δώσουν πληροφορίες για τις δυνατότητες γένεσης υδρογονανθράκων από τους γεωλογικούς σχηματισμούς της περιοχής. Λήφθηκαν επίσης δείγματα πετρελαίου από φυσικές αναβλύσεις πετρελαίου, όπως αυτές της Δραγοψάς και των Μπαουσίων, τα οποία θα σταλούν σε εργαστήρια του εξωτερικού και σε ελληνικά πανεπιστήμια για εξειδικευμένες αναλύσεις.
Παράλληλα, ξεκίνησε μελέτη για τα χαρακτηριστικά των πετρωμάτων, τα οποία θα μπορούσαν να αποθηκεύσουν (ταμιευτήρες) το πετρέλαιο στο υπέδαφος. Οι μελέτες ταμιευτήρων περιλαμβάνουν υπαίθριες ειδικές έρευνες και λήψεις δειγμάτων για εργαστηριακές αναλύσεις σε ειδικά εργαστήρια σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια.
Οι συγκεκριμένες εργασίες έρχονται σε συνέχεια της έρευνας που εκκίνησε η Energean - μετά την κύρωση της σύμβασης παραχώρησης της περιοχής με την ελληνική κυβέρνηση τον Οκτώβριο. Επιπλέον, όπως προβλέπεται στον νόμο, κατατέθηκε στο αρμόδιο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας η πρώτη βασική περιβαλλοντική μελέτη (baseline) στην οποία αποτυπώνεται και η γενικότερη κοινωνικοοικονομική κατάσταση της περιοχής παραχώρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης