Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στους 236 οι Έλληνες διασωθέντες του «Norman Atlantic» - 11 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι

Στους 236 οι Έλληνες διασωθέντες του «Norman Atlantic» - 11 νεκροί και δεκάδες αγνοούμενοι
Ταυτοποιήθηκαν ακόμα 35 Έλληνες διασωθέντες
(upd31)Δεν έχει τέλος η τραγωδία του πλοίου «Norman Atlantic», που τυλίχτηκε στις φλόγες τα ξημερώματα της Κυριακής, καθώς επικρατεί πλήρης σύγχυση τόσο για τον αριθμό των νεκρών όσο και για τον αριθμό των αγνοούμενων, μια και δεν υπάρχει μια σαφής εικόνα για το ποιοι και πόσοι είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο.
Βάσει της τελευταίας επίσημης ενημέρωσης οι νεκροί ανέρχονται στους έντεκα, αν και κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια ότι ο αριθμός τους δεν θα αυξηθεί.
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ο αριθμός των Ελλήνων διασωθέντων ανέρχεται στους 236, καθώς ταυτοποιήθηκαν ακόμα 35 άτομα.
Συνολικά στο πλοίο επέβαιναν 266 Έλληνες, 130 από τους οποίους βρίσκονται στο πλοίο «San Giorgio» το οποίο φτάνει από λεπτό σε λεπτό στο Μπρίντιζι, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δύο είναι οι νεκροί.
Όπως τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, θα χυθεί άπλετο φως στα αίτια της ναυτικής τραγωδίας. 
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι νεκροί είναι και δύο Αλβανοί ναυτικοί, οι οποίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ρυμούλκησης του πλοίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των ιταλικών αρχών, στο σκάφος «Norman Atlantic» επέβαιναν 475 άνθρωποι.
Διασώθηκαν 425, δέκα βρέθηκαν νεκροί συν δύο οι Αλβανοί ναυτικοί, ενώ αγνούνται 40, εκ των οποίων οι 32 είναι Έλληνες υπήκοοι.
Στους νεκρούς επιβάτες περιλαβάνεται και δεύτερος Έλληνας υπήκοος, το όνομα του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα. 
Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο από την Ημαθία. 
Ωστόσο, το χάος επιβεβαιώνει η πληροφορία ότι δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Γ. Δούλης (ο πρώτος που είχε αναφερθεί ως νεκρός) έχει πεθάνει.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο γιος του Γ. Δούλη δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τον πατέρα του σε κανένα από τα πέντε πτώματα που του έδειξαν οι ιταλικές αρχές.
Εντωμεταξύ σοκ προκαλεί η παραδοχή του εισαγγελέα του Μπάρι, Τζουζέπε Βόλπε, πως για τουλάχιστον 179 επιβαίνοντες δεν υπάρχουν πληροφορίες.
Σύμφωνα με τον Βόλπε στο πλοίο τη στιγμή του δυστυχήματος επέβαιναν 499 άνθρωποι, και όπως δήλωσε:
«Πέραν των 478 επιβαινόντων έχουν ταυτοποιηθεί τρεις παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων ένας Αφγανός και ένας Σύρος.
Ένας από αυτούς έχει ήδη ζητήσει πολιτικό άσυλο».
«Από αυτούς τους επιβάτες, λείπουν από την καταμέτρηση 179 άνθρωποι.
Ωστόσο, ενδέχεται ένα μεγάλο μέρος τους να βρίσκεται ήδη εν πλω» αποκάλυψε ο Ιταλός εισαγγελέας.
Από την άλλη πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας ανέφεραν αργά χθες το βράδυ ότι οι Ιταλικές αρχές παρά τα αιτήματα «δεν δίνουν στην Ελλάδα ούτε τη λίστα με τους Έλληνες που έχουν διασωθεί».
Εάν δίνονταν τα στοιχεία αυτά και σε συνδυασμό με τη λίστα της ΑΝΕΚ θα μπορούσε να γίνει διασταύρωση των επιβατών που έχουν διασωθεί με όσους είχαν επιβιβαστεί και να υπάρχει μια εικόνα για τους αγνοούμενους.
Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά ενδεχομένως να δώσουν τα στοιχεία από το ελικοπτεροφόρο ιταλικό πλοίο «Σαν Τζόρτζιο», στο οποίο φέρεται να έχουν επιβιβαστεί περίπου 200 διασωθέντες του Norman Atlantic.
Κανείς από τους 200 αυτούς διασωθέντες δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με τους συγγενείς του ενώ και οι αξιωματικοί του πλοίου, δεδομένου ότι είναι πολεμικό, δεν δίνουν στην Ελλάδα τη λίστα με τα ονόματα.
Συνεπώς η ελληνική πλευρά δεν γνωρίζει τίποτα για την ταυτότητα τους, και εάν ανάμεσα σε αυτούς είναι και Έλληνες.
Το ιταλικό πλοίο αναμένεται να φτάσει στο Μπρίντιζι εντός της ημέρας.
Σημειώνεται ότι η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου ολοκληρώθηκε αργά χθες το απόγευμα.
Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές έχουν διασωθεί 427 επιβάτες, εκ των οποίων 56 μέλη του πληρώματος.
Εκπρόσωπος της ιταλικής ακτοφυλακής, δήλωσε πως από τους διασωθέντες υπάρχουν ονόματα ανθρώπων που δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, επομένως πρέπει να εξετασθεί από την αρχή ο αριθμός και τα ονόματα των επιβαινόντων.
Μέχρι χθες ήταν γνωστό ότι το πλοίο που ξεκίνησε από την Ελλάδα με προορισμό την Ανκόνα είχε 478 επιβαίνοντες (422 επιβάτες και 56 μέλη πληρώματος κατά τις αρχικές πληροφορίες).
Ωστόσο σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας ο αριθμός δεν ήταν ακριβής, αφού τελικά ήταν κατά τρεις μικρότερος, δηλαδή 475.

Για 475 επιβαίνοντας κάνει λόγο η ΑΝΕΚ
Διευκρινίσεις για τον αριθμό των επιβαινόντων στο πλοίο Norman Atlantic έδωσε το βράδυ της Δευτέρας στο υπουργείο Ναυτιλίας η ναυλώτρια εταιρεία ΑΝΕΚ, ωστόσο το θρίλερ συνεχίζεται...
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που η εταιρεία παρείχε στο υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλοίο Norman Atlantic επέβαιναν συνολικά 475 άτομα εκ των οποίων 55 αποτελούσαν το πλήρωμα του πλοίου.
Στέλεχος της εταιρείας μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τόνισε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με το πλήρωμα είναι όλοι καλά στην υγεία τους.
Το υπουργείο Ναυτιλίας από την πλευρά του είχε αναφέρει ότι στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 478 άτομα (πλήρωμα και επιβάτες) εκ των οποίων οι 268 είναι Έλληνες.

RAI: 80 από τους διασωθέντες δεν ήταν καταγεγραμμένοι
Συνεχίζεται το θρίλερ σχετικά με τον ακριβή αριθμό επιβαινόντων στο πλοίο Norman Atlantic, με την ιταλική τηλεόραση να καταγγέλλει ότι 80 από τους διασωθέντες δεν ήταν στην λίστα επιβατών.
Ειδικότερα ρεπορτάζ της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης RAI, επαναλαμβάνει τους φόβους που εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, αποκαλύπτωντας ότι οι λίστες των επιβατών δεν ήταν σωστές.
Σύμφωνα με το ιταλικό μέσο 80 από τους διασωθέντες δεν συμπεριλαμβάνονται στις επίσημες λίστες.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη λίστα της εταιρείας επιβάτες και πλήρωμα ήταν συνολικά 478, ενώ μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 419 άτομα.
Εάν επαληθευτούν οι ισχυρισμοί της RAI τότε ο αριθμός των επιβατών ανεβαίνει στους 558 ανθρώπους και δυστυχώς ανεβαίνει και ο αριθμός των αγνοουμένων.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο Mega δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αμφιβάλλω ότι η λίστα των επιβατών του Norman Atlantic είναι σωστή», ενώ αποκάλυψε ότι το C-130 που πήγε στο Μπάρι να παραλάβει διασωθέντες βρήκε περίπου 20 άτομα που δεν υπήρχαν στις λίστες επιβαινόντων.

Η μεταφορά των διασωθέντων
Την ίδια ώρα, δόθηκε εντολή αποδέσμευσης στο πλοίο «Cruise Europa», το οποίο μεταφέρει 69 Έλληνες επιβάτες που διασώθηκαν από το «Norman Atlantic», στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης αποδέσμευσε τα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβαινόντων στο πλοίο.
Στην περιοχή παραμένει η φρεγάτα Ναβαρίνο, κατόπιν εντολής του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», οι ιταλικές αρχές διέταξαν τη διεξαγωγή έρευνας για εγκληματική ενέργεια σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πλοίο.
Σήμερα το πρωί κατέπλευσε στο Μπάρι της Ιταλίας το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Spirit of Piraeus», μαζί με τους 49 διασωθέντες επιβάτες του «Norman Atlantic.
Στο πλοίο μεταξύ των 49 επιβαινόντων, είναι 27 Έλληνες και τρία παιδιά.
Όλοι οι επιβαίνοντες του «Spirit of Piraeus» είναι καλά στην υγεία τους.
Και οι 49 διασωθέντες θα εξεταστούν προληπτικά από ιατρικό προσωπικό ώστε να διαπιστωθεί εάν πρέπει να μεταφερθούν σε νοσοκομείο.
Σημειώνεται ότι οι συγγενείς των επιβαινόντων μπορούν να επικοινωνούν με το υπουργείο Ναυτιλίας στα τηλέφωνα: 210-4191714 και 210-4191316 για περαιτέρω πληροφορίες.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι αυτή τη στιγμή τρία ελικόπτερα, ενώ στη διάθεση των ιταλικών αρχών έχουν τεθεί και άλλα ελικόπτερα που βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας.
Την επιχείρηση διάσωσης συντονίζουν οι ιταλικές αρχές.
Στο σημείο επιχειρούν ελικόπτερα των ιταλικών αρχών και ένα ελληνικό super puma, ενώ 8 εμπορικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή.
Έχει ήδη επιβεβαιωθεί και ταυτοποιηθεί ένας νεκρός επιβάτης, ο 62χρονος Έλληνας Δούλης Γεώργιος.

Παπούλιας: Θλίψη και οδύνη για τα θύματα του Norman Atlantic - Εύσημα στους διασώστες
Τη θλίψη και την οδύνη του για τα θύματα της ναυτικής τραγωδίας στη θάλασσα του Ιονίου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.
«Εκφράζω την οδύνη μου για τις χαμένες ζωές στη χθεσινή τραγωδία και τη συμπαράστασή μου στις πληγείσες οικογένειες.
Θέλω να ευχαριστήσω τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Λιμενικό Σώμα και τα Σώματα Ασφαλείας για την αξιοθαύμαστη επιχείρηση διάσωσης, η οποία και συνεχίζεται, εκατοντάδων ζωών, επιβατών και πληρώματος, από το φλεγόμενο πλοίο ‘Norman Atlantic» τόνισε ο Κ. Παπούλιας, με γραπτή του ανακοίνωση.
«Kαθένας χωριστά και όλοι μαζί ξεπεράσατε τον εαυτό σας και αντιμετωπίσατε με θάρρος και δύναμη μια ακραία κατάσταση κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες. Σας ευχαριστούμε» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ας σημειωθεί πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών ανέρχεται στους επτά. Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι για σημαντική αύξηση του αριθμούν, δεδομένων των αρκετών αγνοούμενων.

Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας 7 διασωθέντες
Στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας προσγειώθηκε πριν από λίγο ελικόπτερο, τύπου Σικόρσκι, το οποίο μετέφερε επτά επιβάτες από το φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic».
Επί τόπου έσπευσαν δύο ασθενοφόρα, τα οποία παρέλαβαν τους διασωθέντες και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο του νησιού.
Σύμφωνα με νέα ενημέρωση απο τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Νίκο Λαγκαδιανό, ελικόπτερο super puma της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας τις πρώτες πρωϊνές ώρες σήμερα παρέλαβε επτά άτομα από το πλοίο "Norman Atlantic" μεταξύ των οποίων τρεις ΄Ελληνες, που μετέφερε ασφαλώς στο Λέτσε της Ιταλίας.
Ανέφερε, επίσης, ότι στην επιχείρηση συνδράμει επιπλέον ένα ακόμα ελικόπτερο super puma της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού από την Κέρκυρα να προσεγγίσει την περιοχή του συμβάντος και να συνδράμει στις Ιταλικές αρχές και στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Ανακοίνωση της ΑΝΕΚ για το «Norman Atlantic» – Πληρούσε τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας
Σε διευκρινίσεις σχετικά με το πλοίο «Norman Atlantic» προέβη με σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία ΑΝΕΚ, η οποία σημειώνει ότι το πλοίο πληρούσε τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας.
Ειδικότερα σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ναυλώσει από την ιταλική εταιρεία VISEMAR di Navigazione S.R.l., το ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό – οχηματαγωγό πλοίο «Norman Atlantic», το οποίο εκτελούσε τη δρομολογιακή γραμμή Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014.
Στο ως άνω πλοίο, σημειώνεται, είχαν διενεργηθεί όλες οι απαιτούμενες κατά νόμο επιθεωρήσεις και είχε εφοδιασθεί με όλα τα πιστοποιητικά ασφαλείας σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες ασφαλείας προκειμένου να αποπλεύσει από τον λιμένα Πατρών.
Δεδομένου ότι το πλοίο δεν αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας και ότι η εταιρεία στο πλαίσιο της ως άνω ναύλωσης έχει προβεί σε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη, εκτιμάται ότι δεν θα επέλθει σημαντική επίπτωση στα οικονομικά αποτελέσματά της.
Η εταιρεία σημειώνει ότι θα επανέλθει με κάθε νεώτερη πληροφορία, καθότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ 

Βαρβιτσιώτης: Θα είναι μια δύσκολη νύχτα

Την ελπίδα ότι θα πάνε όλα καλά σε ό,τι αφορά τη διάσωση των επιβατών και του πληρώματος του Norman Atlantic, εξέφρασε πριν από λίγο σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης.
Ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία εικόνα αγνοουμένου, ούτε ότι κάποιος βρίσκεται στη θάλασσα και κινδυνεύει.
Αναφορικά με τα αίτια του ατυχήματος, τόνισε πως όταν έρθει η ώρα να διερευνηθούν, ενώ διευκρίνισε πως όλα δοθούν όλα.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, 8 εμπορικά πλοία βρίσκονται στην περιοχή, όλη τη νύχτα θα πετάνε τα ελικόπτερα, ενώ παρά τις προσπάθειες που έγιναν από πιλότους να ξεπεράσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και να φτάσουν στο πλοίο, αυτό δεν κατέστη δυνατό.
Πιθανή, όπως είπε ο υπουργός, είναι ακόμα και η μαζική εκκένωση του πλοίου στη θάλασσα.
Ο υπουργός έκανε αναφορά και στον έλληνα νεκρό, τον Δούλη Γεώργιο, το όνομα του οποίου γνωστοποιήθηκε από το Λιμενικό.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λιμενικού, «από την ταυτοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών που προώθησε η εταιρεία του πλοίου, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Δούλη Γεώργιο.
Από την ίδια γλίστρα, διεσώθη η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας».

Διαθέτουμε τα απαραίτητα μέσα διαβεβαιώνει ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας

«Τα μέσα που διαθέτουμε για να σώσουμε τους επιβαίνοντες του «Norman Atlantic είναι αρκετά», δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Νίκος Δένδιας.
Σε δηλώσεις του σε κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ανέφερε πως «έχουμε μονάδα 4 ελικοπτέρων έτοιμα να επιχειρήσουν στην Κέρκυρα, δεν θα μας εμποδίσει η νύχτα».
Το πλοίο έχει πάρει κλίση 7 μοιρών και ρυμουλκείται, σύμφωνα με τον υπουργό.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κατόπιν εντολής του ΥΕΘΑ, Νίκου Δένδια, και ύστερα από ενημέρωση του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και επικοινωνία με τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, στην επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου "NORMAN ATLANTIC", την οποία συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) της Ρώμης σε συνεργασία με το αντίστοιχο ελληνικό του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων συντρέχουν τα παρακάτω μέσα:
2 Ε/Π S-70 "AEGEAN HAWK" του ΠΝ
1 Φ/Γ ( "ΝΑΒΑΡΙΝΟ")
3 Ε/Π ΑΒ-205 της ΠΑ
2 Ε/Π SUPER PUMA της ΠΑ
1 A/Φ C-130 της ΠΑ
2 E/Π ΝΗ 90 του ΣΞ
2 Ε/Π CH – 47D (Chinook) του ΣΞ
Επιπλέον ομάδα της 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (31 ΜΕΕΔ) της ΠΑ επιβαίνει σε E/Π SUPER PUMA του Πυροσβεστικού Σώματος.
Επίσης, βρίσκονται σε ετοιμότητα απογείωσης 2 Ε/Π CH – 47D (Chinook) με 4 ομάδες Ειδικών Δυνάμεων και θα αποπλεύσουν άμεσα 1 ΤΠΚ ("ΔΑΝΙΟΛΟΣ") και 1 ΠΓΥ ("ΑΞΙΟΣ") από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα διαθέσεως 2 Ε/Π S-70 "AEGEAN HAWK" του ΠΝ στο Κοτρώνι.
Πλέον των παραπάνω, στο Α/Δ της Κέρκυρας οργανώθηκε και λειτουργεί τοπικό Κέντρο Επιχειρήσεων Πτητικών Μέσων με επικεφαλής ανώτατο αξιωματικό της ΠΑ.

Συστάσεις για δυσλειτουργίες είχε εκδώσει πρόσφατα το Λιμεναρχείο της Πάτρας - Στους 156 οι διασωθέντες

Συστάσεις για πλήθος προβλημάτων και δυσλειτουργιών στο οχηματαγωγό Norman Atlantic περιλαμβάνονται σε πιστοποιητικό που είχε εκδώσει το Λιμεναρχείο της Πάτρας στις 19 Δεκεμβρίου 2014, σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Ειδικότερα, στις δυσλειτουργίες που εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται προβλήματα σε φωτεινές ενδείξεις συναγερμού, σε θύρα στεγανοποίησης, σε συστήματα διάσωσης, καθώς και στη στεγανότητα του πλοίου.
Επίσης, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αριθμός των διασωθέντων επιβατών έχει ανέλθει στους 156, ενώ ο αριθμός των ατόμων που αρχικά εγκατέλειψαν το πλοίο με σωστικές λέμβους επιβεβαιώθηκε ότι ισούται με 80 άτομα.
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις διάσωσης, το ελληνικό super puma βρίσκεται σε διαδικασία δεύτερου ανεφοδιασμού, ενώ αδύνατο είναι να προσεγγίσει το φλεγόμενο πλοίο το δεύτερο ελληνικό super puma εξαιτίας των ανατολικών ανέμων που πνέουν πλέον στην περιοχή.
Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση σταθεροποίησης του Norman Atlantic από ιταλικό ρυμουλκό που βρίσκεται στο σημείο, το οποίο επιχειρεί να σταθεροποιήσει το φλεγόμενο πλοίο κόντρα στον καιρό προκειμένου να διευκολυνθεί η επιχείρηση εναέριας διάσωσης με τα ιταλικά και ελληνικά ελικόπτερα.

Σε εξέλιξη επιχειρήσεις αερομεταφοράς - Επιχειρεί ελληνικό super puma

(upd9) Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση αερομεταφοράς των επιβατών του Νorman Αtlantic από ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Cruise Europa», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Ν. Λαγκαδιανό.
Όπως αναφέρουν οι ιταλικές αρχές, με την επιχείρηση αεροδιακομιδής έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο «Cruise Europa» 14 άτομα.
Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρχές έδωσαν το "πράσινο φως" για επιχείρηση αερομεταφοράς μέσω Super Puma, το οποίο αναμένεται να μεταφέρει 15-17 άτομα, από ευπαθείς κυρίως ομάδες.
Δεύτερο super puma βρίσκεται σε διαδικασία ανεφοδιασμού προκειμένου να συνδράμει στην επιχείρηση αερομεταφοράς των ιταλικών αρχών.
Σύμφωνα με τον κ. Λαγκαδιανό, σε κανέναν από τους επιβάτες του φλεγόμενου πλοίου δεν έχει διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα υγείας.
Στο σημείο, τόνισε ο ίδιος, βρίσκονται άλλα επτά παραπλέοντα πλοία που είναι έτοιμα να συνδράμουν για βοήθεια, αλλά και δύο ρυμουλκά σκάφη, το ένα εκ των οποίων κάνει ρίψεις για κατάσβεση της φωτιάς.

ΛΙΣΤΑ ΔΙΑΣΩΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΤΟΥ NORMAN ATLANTIC:
1. Πατούνας Νίκος
2. Πατούνα Αλεξάνδρα
3. Πατούνας Γιάννης
4. Βραβορίτη Ματίνα
5. Τουζλούδης Γεώργιος
6. Νάνος Βασίλης
7. Τσαντακίδης Φώτιος
8. Θεοδωρίδης Αντώνιος
9. Κενανίδης Μάκης
10. Τσούκις Ευάγγελος
11. Νατσιοπούλου Ευαγγελία
12. Τσιλιόπουλος Κωνσταντίνος
13. Καλογεράκης Ιωάννης
14. Μαυραγάνης Βασίλειος
15. Σταμπολίτης Σωτήριος
16. Κωνσταντινίδης Ιωάννης
17. Ευτηριάδης Νικόλαος
18. Μέσκας Μιχαήλ
19. Κωνσταντινίδης Λεωνίδας
20. Σούφης Παναγιώτης
21. Τσόνας Αθανάσιος
22. Τσόνας Δημήτριος
23. Τσόνας Σεβαστιανός
24. Μάμιλλος Πετράκης
25. Φερμαντζής Αθανάσιος
26. Μπονάρου Μαρία
27. Ταβριζέλου Βασιλική
28. Κεραμά Νεφέλη
29. Παππά Αθηνά
30. Ζήσης Γεώργιος
31. Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος
32. Κωσταδήμα Βασιλική
33. Οικονόμου Ανδρέας
34. Οικονόμου Αγγελική
35. Μαρτίνη Ελένη
36. Ζαχαράτος Σπύρος
37. Ζαχαράτου Ράνια
38. Ζαχαράτου Κορίνα
39. Ζαχαράτος Νίκος
40. Ματσανιώτη Αλεξάνδρα

Το Norman Atlantic έχει πάρει κλίση δηλώνει Ιταλός διασώστης - Διαψεύδει η ΑΝΕΚ
Διασώστης ο οποίος επέστρεψε στην πόλη του Ότραντο, δήλωσε ότι η φωτιά έχει επεκταθεί και πάλι σε μέρος του Νοrman Atlantic και ότι το πλοίο άρχισε να παρουσιάζει εμφανή κλίση προς την μία του πλευρά.
Τις αναφορές περί κλίσης διαψεύδει, ωστόσο, με ανακοίνωσή της η ΑΝΕΚ.
Τρεις γυναίκες οι οποίες μεταφέρθηκαν, επίσης, στην Γκαλατίνα, παρουσιάζουν ελαφρά υποθερμία, αλλά η υγεία τους δεν προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία.
Οι υπόλοιποι δυο είναι άνδρες, Ιταλοί, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους.

Ιταλικά ΜΜΕ: Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και συνεχίζει να φλέγεται μόνον η γέφυρα νούμερο πέντε.
Όλα τα λιμάνια της Κάτω Ιταλίας (Μπάρι, Μπρίντιζι, Σάντα Μαρία Ντι Λέουκα και Λέτσε) είναι σε ετοιμότητα, για να υποδεχθούν τους διασωθέντες.
Πριν λίγη ώρα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, ένας πενηνταοκτάχρονος Ιταλός επιβάτης μεταφέρθηκε στην στρατιωτική βάση της Γκαλατίνα, κοντά στο Πρίντεζι.
Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.
Το τηλεοπτικό δίκτυο Rai News, επίσης, μετέδωσε ότι το πλοίο, το οποίο είναι ακυβέρνητο, εισήλθε σε αλβανικά χωρικά ύδατα.
«Eίμαι στο πλευρό των συγγενών των επιβατών των πλοίων που βρίσκονται ακυβέρνητα και παρουσίασαν βλάβη στην Αδριατική. Θέλω να εκφράσω την συμπάθειά μου και προς τους διασώστες οι οποίοι καταβάλλουν αδιάκοπές προσπάθειες», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος προς τους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.
Σήμερα το πρωί, στα ανοικτά της πόλης Ραβέννα, κοντά στην Μπολόνια, ένα τουρκικό εμπορικό πλοίο και ένα με σημαία Μπελίζ, συγκρούσθηκαν, με αποτέλεσμα να αγνοούνται τρία μέλη του πληρώματος.

Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας: Από τους 478 επιβάτες, 150 έχουν μετεπιβιβαστεί σε λέμβο
«Η διαχείριση του περιστατικού έχει περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ από το ελληνικό ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης τα δεσμευμένα παραπλέοντα πλοία παραμένουν για παροχή συνδρομής, σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή», δήλωσε εκπρόσωπος του λιμενικού σχετικά με την υπόθεση τουφλεγόμενου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Νorman Αtlantic».
Μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος του λιμενικού ανέφερε: «Από τους 478 επιβάτες και πλήρωμα, 150 άτομα έχουν ήδη μετεπιβιβαστεί σε σωσίβια λέμβο του κινδυνεύοντος πλοίου και 42 εξ αυτών έχουν μετεπιβιβαστεί με ασφάλεια στο πλοίο «spirit of Piraeus». Επισημαίνεται ότι στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες, αφού πνέουν άνεμοι εντάσεως ακόμα και 9 μποφόρ, σε συνδυασμό με χαλάζι και βροχή. Οι επιβάτες είναι διαφόρων εθνικοτήτων, εκ των οποίων 234 είναι οι Έλληνες επιβάτες και 34 οι Έλληνες στο πλήρωμα».

Μ. Βαρβιτσιώτης: Είναι δύσκολη η επιχείρηση διάσωσης
Όπως ανέφερε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μ. Βαρβιτσιώτης, το συντονισμό της έρευνας και διάσωσης έχει αναλάβει το επιβατηγό Cruise Europa, ενώ οι ελληνικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ιταλικές αρχές. Ο υπουργός ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο Εύηνος θα χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα διάσωσης, ενώ δύο πυροσβετικά πλοία βρίσκονται βόρεια της Κέρκυρας.
Μεταξύ των πλοίων που σπεύδουν για βοήθεια, είναι και το δεξαμενόπλοιο Nissos Serifos, της εταιρείας Kyklades Maritime.
Επίσης, βρίσκονται τέσσερα πλωτά σκάφη του λιμενικού, τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη των ελληνικών και των ιταλικών αρχών, ενώ η ιταλική ακτοφυλακή αποστέλλει και ρυμουλκό πλοίο.
«Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν θα μείνει αβοήθητος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν έχουμε καμία πληροφορία για αγνοούμενους» τόνισε ο κ Βαρβιτσιώτης.
«Οι κ. Σαμάρας και Renzi είναι σε ανοιχτή γραμμή, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια, θα διατεθούν ό,τι μέσα χρειάζεται για να διασωθούν οι άνθρωποι» επισήμανε στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.
Στην περιοχή έχει φτάσει ένα ιταλικό περιπολικό σκάφος και ένα αεροπλάνο. Δίπλα στο Νorman Αtlantic βρίσκονται επτά παραπλέοντα πλοία. Επίσης, αποστέλλονται από ελληνικής πλευράς έξι ελικόπτερα και ένα αεροπλάνο C-130, ενώ στην περιοχή καταπλέει και η φρεγάτα Ναυαρίνος. Τα παραπλέοντα πλοία επιδιώκουν να δημιουργήσουν ένα τεχνητό κλοιό για να περιορίσουν την θαλασσοταραχή και να διευκολύνουν την επιχείρηση εκκένωσης.

Τί αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση της πλοιοκτήτριας εταιρίας του Norman Atlantic

Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα
Επίσημη ανακοίνωση για τις δραματικές στιγμές στο φλεγόμενο πλοίο «Norman Atlantic» εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Σε αυτήν αναφέρει:
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης-12-2014 σημειώθηκε πυρκαγιά στο ιταλικής πλοιοκτησίας και σημαίας επιβατικό-οχηματαγωγό πλοίο «NORMAN ATLANTIC» της εταιρείας «VISEMAR di Navigazione S.R.l.», ναυλωμένο από την εταιρεία ΑΝΕΚ Α.Ε., το οποίο εκτελούσε την δρομολόγια γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα και ενώ βρισκόταν 35 μίλια βόρεια της Κέρκυρας, στα διεθνή χωρικά ύδατα.
Στο πλοίο επέβαιναν 422 επιβάτες και 56 άτομα πλήρωμα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου από το πλήρωμα του πλοίου και την πλοιοκτήτρια εταιρεία σε συνεργασία με τις αρμόδιες ιταλικές και ελληνικές αρχές. Η εταιρεία θα επανέλθει με κάθε νεότερη πληροφορία.

Renzi: Είμαστε σε επαφή με τον κ. Σαμαρά - Παρακολουθούμε την κατάσταση

Ο πλοίαρχος του σκάφους είναι Ιταλός και από τα μέλη του πληρώματος 22 είναι Ιταλοί και οι 34 Έλληνες
«Παρακολουθούμε την κατάσταση με το πορθμείο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ιταλία, είμαστε σε επαφή με τον πρωθυπουργό Σαμαρά και ήδη το Πολεμικό μας Ναυτικό έχει εμπλακεί κατά το μέγιστο δυνατό» επισήμανε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o ιταλός πρωθυπουργός Μ. Renzi, σχολιάζοντας τη δραματική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη διάσωση εκατοντάδων ανθρώπων που επιβαίνουν στο φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό.
Στο Norman Atlantic έχει ξεσπάσει πυρκαγιά από τις 4 τα ξημερώματα, 45 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας. Το πλοίο κατευθυνόταν από την Ηγουμενίτσα στην Ανκόνα.
Ο πλοίαρχος του σκάφους είναι Ιταλός και από τα μέλη του πληρώματος 22 είναι Ιταλοί και οι 34 Έλληνες.

Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση διάσωσης των επιβατών

Η ιταλική ακτοφυλακή έχει αναλάβει, από τις 10 το πρωί σήμερα ώρα Ελλάδος, την όλη επιχείρηση διάσωσης των 478 επιβαινόντων (επιβάτες και πλήρωμα) του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic», στο οποίο τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε ένα από το γκαράζ του, ενώ έπλεε 22 ναυτικά μίλια από τις ακτές της Ιταλίας και 44 βορειοδυτικά της Κέρκυρας.
Όπως έκανε γνωστό, με δηλώσεις του πριν από λίγη ώρα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, «το φλεγόμενο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», βρίσκεται εντός θαλάσσιας περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης της ιταλικής ακτοφυλακής και ως εκ τούτου η διαχείριση του περιστατικού έχει περάσει πλέον στο αρμόδιο κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ από το ενιαίο κέντρο συντονισμού έρευνας και διάσωσης τα δεσμευμένα πλοία παραμένουν για παροχή συνδρομής σε συνεργασία με την ιταλική ακτοφυλακή»,
Όπως τόνισε ο κ. Λαγκαδιανός στην περιοχή «υπάρχουν 8 παραπλέοντα πλοία, ενώ έχουν ξεκινήσει δύο ρυμουλκά από την Πύλο και την Κέρκυρα, δύο πυροσβεστικά πλοιάρια από την Ηγουμενίτσα και την Κέρκυρα και ένα ρυμουλκό από την Ιταλία. Στην περιοχή βρίσκεται επίσης ένα αεροσκάφος c-130 ενώ πέντε ελικόπτερα βρίσκονται σε ετοιμότητα στην Κέρκυρα και στο Άκτιο προκειμένου να συνδράμουν αν απαιτηθεί».

Α. Ασημακοπούλου (ΝΔ): Εχω συγγενείς πάνω στο Norman Atlantic
Συγγενείς πάνω στο πλοίο Norman Atlantic που φλέγεται έχει η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Μιλώντας στον Σκάϊ, η κα. Ασημακοπούλου επεσήμανε ότι δύσκολες ώρες περνούν και οι επιβάτες και οι συγγενείς, ενώ, λίγο αργότερα, κάλεσε όσους πιστεύουν να προσευχηθούν στην Παναγία.
Η βουλευτής  εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στις αρχές, λέγοντας πως «είμαι σίγουρη πως γίνεται ό, τι μπορεί να γίνει για να σωθούν αυτοί οι άνθρωποι, ζώντας προσωπικά κι εγώ μια αγωνία».
«Μου είπαν ότι η τελευταία επικοινωνία ήταν πριν από κάποια ώρα και πως λόγω των συνθηκών δεν μπορεί να υπάρξει επικοινωνία. Η αγωνία των συγγενών είναι σε κορύφωση, όπως όλων μας», κατέληξε η  κα. Ασημακοπούλου.


Πρώτη είδηση στα διεθνή ΜΜΕ η φωτιά στο πλοίο Norman Atlantic

Πρώτο θέμα σε πολλά διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης βρίσκεται η είδηση της φωτιάς που ξέσπασε στο πλοίο Norman Atlantic, στο οποίο επιβαίνουν 478 άτομα.
Όπως γράφει το CNN , "Οι διασώστες σπεύδουν σε φλεγόμενο πλοίο μεταξύ Ελλάδας - Ιταλίας" και στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι κοινή ελληνοϊταλική επιχείρηση είναι σε ξέλιξη για τη διάσωση εκατοντάδων επιβαινόντων, σύμφωνα με ενημέρωση που έχει το αμερικανικό δίκτυο από το ελληνικό Υπουργείο Ναυτιλίας.
Το Skynews σημειώνει "Πυρκαγιά ξεσπά σε ιταλικό πλοίο φεύγοντας από την Ελλάδα" και τονίζει ότι οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενέστατες.
Επίσης, το Reuters έχει τίτλο "Το επιβατηγό πλοίο εκκενώνεται μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε ιταλικό φέρι φεύγοντας από την Ελλάδα" κι επικαλείται μαρτυρίες επιβατών αλλά και την επίσημη ενημέρωση των ελληνικών αρμόδιων Αρχών.
Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa έχει δημοσίευμα με τίτλο "Στις φλόγες το ιταλικό πλοίο Norman Atlantic - Σωσίβιες λέμβοι στη θάλασσα - Επιβάτης: Τα παπούτσια μου άρχισαν να λιώνουν", ενώ στον υπότιτλο επισημαίνεται πως οι κακές καιρικές συνθήκες παρεμποδίζουν την επιχείρηση διάσωσης.


ΒΒC: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης σε ελληνικό πλοίο - Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες
Μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε ελληνικό πλοίο το οποίο μεταφέρει πάνω από 460 ανθρώπους και έχει πιάσει φωτιά σε περίπου 40 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Κέρκυρας.
Το Norman Atlantic, ξεκίνησε το ταξίδι του από το λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την ιταλική πόλη Ανκόνα.
Όπως αναφέρει σε ανταπόκριση του το ΒΒC, στο Norman Atlantic έχουν πλεύσει πλοία προκειμένου να σώσουν τους επιβάτες, αλλά οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, εμποδίζουν να πλησιάσουν κοντά, σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές.
"Τα ιταλικά μέσα αναφέρουν ότι η πυρκαγιά ξέσπασε από το γκαράζ του πλοίου, πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής", αναφέρει το ΒΒC.
Περίπου 35 επιβάτες έχουν μεταφερθεί σε ελληνικό πλοίο και είναι ασφαλείς, τόνισε ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
"Είναι μια ιδιαίτερα περίπλοκη αποστολή διάσωσης ... Η ορατότητα είναι κακή και οι καιρικές συνθήκες δύσκολες, αλλά είμαστε αισιόδοξοι, αφού κοντά υπάρχουν αρκετά πλοία για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση διάσωσης", είπε.

Nωρίτερα το bankingnews έγραφε: Δραματικές στιγμές ζουν οι 466 επιβαίνοντες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου Norman Atlantic στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη θαλάσσια περιοχή 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών. Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Ανκόνα.

Το υπό ιταλική σημαία πλοίο μετέφερε 411 επιβάτες και 220 οχήματα -τα περισσότερα φορτηγά- και 55 άτομα πλήρωμα. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το γκαράζ του πλοίου τα ξημερώματα υπό αδιευκρίνιστη αιτία.
To πλοίο «spirit of Piraeus» βρίσκεται δίπλα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic», στο οποίο τα ξημερώματα εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε ένα από τα γκαράζ του υπό αδιευκρίνιστη αιτία, ενώ αυτό έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών.
Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ήδη από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψής του, καθώς η φωτιά είναι μεγάλη.
Ήδη πολλοί από τους επιβάτες επιβιβάστηκαν με ασφάλεια στις ναυαγοσωστικές λέμβους του, που ρίχτηκαν με τη βοήθεια του πληρώματος στη θάλασσα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει και επιβίβαση επιβατών στο πλοίο «spirit of Piraeus».
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά ενώ όλοι οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στη γέφυρα του πλοίου.
Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.
Ήδη στο σημείο βρίσκεται ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού που απογειώθηκε από τη βάση του Μαραθώνα ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής.
Επίσης αναμένονται τέσσερα σκάφη του λιμενικού σώματος, ένα αεροσκάφος c-130, δύο φορτηγά πλοία και το κρουαζιερόπλοιο "cruise europα" που θα συνδράμει στην επιχείρηση.
Το πλοίο Νorman Αtlantic που είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας,ήταν ναυλωμένο στην ΑΝΕΚ και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες,222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.
Για το συμβάν έχει ήδη ενημερωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Οι πρώτες εικόνες από το φλεγόμενο πλοίο και την διάσωση των επιβατών







Εικόνες από τη διάσωση επιβατών στη θάλασσα παίζει η Rai - ΦΩΤΟ







(Πρώτη ενημέρωση 28/12/2014 09:12)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης