Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Διεθνή ΜΜΕ: Η Αθήνα εκρήγνυται - Διαδηλώσεις και καταστροφές για Γρηγορόπουλο και Ρωμανό

Διεθνή ΜΜΕ: Η Αθήνα εκρήγνυται - Διαδηλώσεις και καταστροφές για Γρηγορόπουλο και Ρωμανό
Η χθεσινή έκτη επέτειος από τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου είχε χαρακτήρα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Ν. Ρωμανού
Ψηλά στην ατζέντα της διεθνούς ειδησεογραφίας βρίσκονται τα βίαια επεισόδια του Σαββάτου μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή τη συμπλήρωση 6 ετών από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και στη σκιά των δραματικών εξελίξεων που συνδέονται με τον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό.
ΗΠΑ, Βρετανία, Ρωσία, Γαλλία και Γερμανία κάνουν αναφορές στις ογκώδεις διαδηλώσεις και τις εκτενείς καταστροφές που έλαβαν χώρα κατά τη χθεσινή έκτη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που είχε χαρακτήρα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του Νίκου Ρωμανού.
Ο βρετανικός Guardian έχει άρθρο του οποίου ο τίτλος είναι: «Κτηνώδεις διαδηλωτές στην επέτειο θανάτου εφήβου στην Αθήνα» στο οποίο περιγράφει τις καταστροφές που προκάλεσαν οι «6000 διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας καταστήματα, τράπεζες και αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία χρησιμοποιούσε χημικά και δακρυγόνα για να τους διαλύσει».
Η γαλλική Le Monde με εκτενές άρθρο της που κατέχει υψηλή θέση στην ιστοσελίδα της και με τον τίτλο «Βία στην Αθήνα μετά από διαδήλωση στη μνήμη ενός εφήβου» περιγράφει τα όσα έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας.
Στην αγγλική διαδικτυακή έκδοση της γερμανικής Deutche Welle ο τίτλος είναι «Συγκρούσεις στην επέτειο του θανάσιμου τραυματισμού εφήβου στην Αθήνα».
Στο ρεπορτάζ του γερμανικού μέσου γίνεται αναφορά στις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, καθώς και στη σχέση που είχαν οι χθεσινές διαμαρτυρίες με τον Νίκο Ρωμανό, περιγράφοντας την υπόθεσή του.
Ο Νίκος Ρωμανός ήταν επίσης μέσα στο θέμα των αμερικανικών New York Times για τη χθεσινή μέρα διαδηλώσεων και επεισοδίων στην πορεία για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.
Η ανταποκρίτρια της αμερικανικής εφημερίδας είχε τίτλο στο ρεπορτάζ της «Η Αθήνα εκρήγνυται στην έκτη επέτειο αστυνομικής δολοφονίας».
Στο Russia Today υπάρχει ένα από τα πιο εκτενή ρεπορτάζ για τη νύχτα του Σαββάτου, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια, με τον τίτλο «Κάηκε η Αθήνα στις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονίας εφήβου από αστυνομικό».
Στο BBC, το οποίο έχει ανταποκριτή στην Αθήνα υπάρχει επίσης ρεπορτάζ για τις χθεσινές διαδηλώσεις, υπό τον τίτλο «Συγκρούσεις σε ελληνική διαδήλωση για αστυνομικό πυροβολισμό».
Αναφορά γίνεται στη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς και στον Νίκο Ρωμανό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης