Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρόταση τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων κατέθεσαν οι Γ. Πανούσης και Ν. Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ

Πρόταση τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων κατέθεσαν οι Γ. Πανούσης και Ν. Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ
Μεταξύ άλλων, προτείνεται η χορήγηση άδειας από τον υπουργό Δικαιοσύνης με ειδικά αιτιολογημένη απόφασή του
Πρόταση τροπολογίας, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα με τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων και την οριακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την απεργία πείνας που έχει κηρυχθεί με το συγκεκριμένο αίτημα από τον Νίκο Ρωμανό και άλλους συγκατηγορούμενους του, κατέθεσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Γ. Πανούσης και Ν. Τσούκαλης κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.
Στην τροπολογία προβλέπεται: 
1. Σε περίπτωση διαφωνίας του αρμοδίου Συμβουλίου για τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας σε κρατούμενο επιτυχόντα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ύστερα από γνώμη του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακής (ΚΕΣΦ), μπορεί να χορηγήσει την άδεια με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του.
2. Με κοινή απόφαση του υπουργού Παιδείας, ύστερα από γνώμη του αρμοδίου Συμβουλίου του ΑΕΙ ή του ΤΕΙ, καθορίζονται οι λεπτομέρειες εφαρμογής της φοίτησης και των εξετάσεων του επιτυχόντος, λαμβανομένων υπόψη των ειδικών συνθηκών κράτησης και της νομικής θέσης του κρατουμένου.
3. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι διατάξεις του άρθρου 55 Ν. 2776/99 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αφού αντάλλαξε απόψεις με τους δύο βουλευτές, επιφυλάχθηκε να μελετήσει την πρόταση που κατατέθηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης