Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σήμα κινδύνου από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο για τις συντάξεις - «Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις»

Σήμα κινδύνου από το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο για τις συντάξεις - «Δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις»
Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου τόνισε ότι αποτελεί πεποίθηση όλων, περιλαμβανομένων και των εταίρων μας
Σήμα κινδύνου εκπέμπει για τις συντάξεις ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις.
Ειδικότερα ο κ. Αναστασόπουλος μιλώντας στο 4ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ labor & insurance, επεσήμανε ότι «όσον αφορά το ασφαλιστικό αποτελεί πεποίθηση όλων, περιλαμβανομένων και των εταίρων μας, ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων».
«Οι προσπάθειες πλέον θα πρέπει να εντοπιστούν στην αποφασιστική, χωρίς αναβολές, διαχείριση του ασφαλιστικού, μέσω μιας συνολικής στρατηγικής που θα απαντά πρωταρχικώς στο τι είδους κοινωνικό κράτος θέλουμε στην Ελλάδα» τόνισε ακόμα και συμπλήρωσε ότι: «οι άμεσες παρεμβάσεις θα πρέπει επαναφέρουν την ανταποδοτικότητα των παροχών και την ισότητα μεταχείρισης των ασφαλισμένων ανεξάρτητα από τον κλάδο δραστηριοποίησής τους ή το ταμείο ασφάλισής τους και να ενθαρρύνουν την δημιουργία επαγγελματικών ταμείων ασφάλισης».
Ολοκλήρωσε δε, σημειώνοντας: «επαναφέρουμε επίσης στη συζήτηση το ρόλο που μπορεί να παίξει η ιδιωτική ασφάλιση ως συμπληρωματική της κοινωνικής δημόσιας ασφάλισης . Αναλογιζόμενοι τις συνέπειες της δημογραφικής γήρανσης στην Ελλάδα και με δεδομένη τη διαφαινόμενη δραματική μείωση των συντάξεων του πρώτου πυλώνα, ο μόνος τρόπος για να αποφευχθεί ο κίνδυνος φτώχειας των ηλικιωμένων και για να υπάρχουν επαρκείς συνταξιοδοτικές παροχές, είναι η ουσιαστική ενεργοποίηση του δεύτερου και του τρίτου πυλώνα ασφάλισης».
Σημειώνεται ότι το συνέδριο με τίτλο: «Απασχόληση και Ασφάλιση: Δύο Ζητήματα Εθνικής Προτεραιότητας Ζητούν Λύσεις», που διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος των εργασιών του για την Απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης