Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Περιφέρεια Αττικής: Στα 900 χιλ. ευρώ το κόστος για έργα άμεσης προτεραιότητας μετά τις πλημμύρες

Περιφέρεια Αττικής: Στα 900 χιλ. ευρώ το κόστος για έργα άμεσης προτεραιότητας μετά τις πλημμύρες
Toυλάχιστον 142 αιτήσεις για αποζημιώσεις μόλις το πρώτο 24ωρο!
Σε 900.000 ευρώ εκτιμάται από την Περιφέρεια Αττικής το κόστος αποκατάστασης των ζημιών για έργα που χρήζουν άμεσης προτεραιότητας, ενώ σήμερα Δευτέρα, πρώτη ημέρα λειτουργίας, υποβλήθηκαν 142 αιτήσεις στο σύστημα για αποζημίωση επαγγελματικών χώρων που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες της Παρασκευής.
Η τελική εκτίμηση του κόστους για το σύνολο των έργων αποκατάστασης θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθεί η καταγραφή από τα συνεργεία της Περιφέρειας και των πληγέντων δήμων
Η Περιφέρεια υπέβαλε σήμερα άμεσα στην Υπηρεσία Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων) αίτημα για λήψη απόφασης οριοθέτησης των περιοχών (και των δήμων) όπου υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών.
Η έκθεση-αίτημα περιλαμβάνει μια πρώτη καταγραφή ζημιών σε οικίες και επαγγελματικούς χώρους και επισημαίνονται οι σοβαρές ζημιές που έχουν επέλθει σε έργα υποδομής (δρόμοι, δίκτυα, καταπτώσεις πρανών, ρεμάτων κ.ά.).
Σε ορισμένες περιπτώσεις, ζητείται να επιτραπεί η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης με κατεπείγουσες διαδικασίες, καθώς η συνήθης διαδικασία σύνταξης και έγκρισης μελετών είναι χρονοβόρα. Σε ό,τι αφορά τα έργα άμεσης προτεραιότητας, τονίζεται ότι η αποκατάστασή τους είναι επείγουσα, καθώς σε επόμενη, μικρότερης έντασης, νεροποντή θα προκύψουν νέες σοβαρότερες ζημιές.
Σε ό,τι αφορά τις αιτήσεις σήμερα πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος υποδοχής αιτημάτων για αποζημίωσης επαγγελματικών χώρων κατατέθηκαν 142 αιτήσεις στην Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης