Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Πρεμιέρα σήμερα για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας

tags :
Πρεμιέρα σήμερα για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας
Δεν θα δεχθούν ασφαλισμένους οι μονάδες


Πρεμιέρα σήμερα για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας, καθώς οι υγειονομικές μονάδες παραδόθηκαν στις αρμόδιες Υγειονομικές Περιφέρειες, παρουσία των εργαζομένων. Σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας, οι μονάδες δεν θα δεχθούν ασφαλισμένους, καθώς θα πρέπει να αναδιοργανωθούν βάσει του νέου σχεδίου για το σύστημα Υγείας.
Όταν η κατάσταση ομαλοποιηθεί, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καλούν στο 210-3803470 (με αστική χρέωση) για να κλείνουν ραντεβού με όλες τις ειδικότητες από τις 08:00 έως τις 15:00.
Αρχικά, οι υγειονομικές μονάδες θα λειτουργήσουν με περίπου 800 διοικητικούς και 2.500 - 3.000 υγειονομικούς υπαλλήλους. Σταδιακά θα εντάσσονται στο σύστημα και οι γιατροί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προωθείται νομοθετικό πλαίσιο για τους ήδη συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς.
Αυτοί θα μπορούν να κάνουν σύμβαση (δίμηνη ή τρίμηνη) με τον Οργανισμό.
Εν συνεχεία θα συμβληθούν οι 2.500 γιατροί, οι οποίοι δεν έκαναν αίτηση για το ΠΕΔΥ και έμειναν εκτός συστήματος διατηρώντας το ιδιωτικό ιατρείο τους.
Σε εγκύκλιο που απέστειλε σε όλους του διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διευκρινίζεται ότι έως ότου ολοκληρωθεί η ενοποίηση των μονάδων πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι πολίτες -ασφαλισμένοι και ανασφάλιστοι- δεν θα καταβάλουν ούτε εισιτήριο προκειμένου να εξεταστούν.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης