Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Ανεξάρτητη έρευνα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι ζητεί η Διεθνής Αμνηστία

Ανεξάρτητη έρευνα για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι ζητεί η Διεθνής Αμνηστία
Καταγγέλλει κακομεταχείριση των μεταναστών κατά τις επιχειρήσεις απώθησης
Τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι ζητά η Διεθνής Αμνηστία, η οποία καλεί τις ελληνικές αρχές «να φέρουν στο φως τις συνθήκες υπό τις οποίες χάθηκαν ζωές και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους».
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, υπάρχουν μαρτυρίες διασωθέντων που κάνουν λόγο για «σκανδαλώδη έλλειψη σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή την οποία δείχνουν συνοριοφύλακες».
Η Διεθνής Αμνηστία σημειώνει ότι «άνθρωποι που περιέγραψαν στην Ύπατη Αρμοστεία την επιστροφή τους στην Τουρκία, δήλωσαν στην οργάνωση ότι τα φουσκωτά τους σκάφη εμβολίστηκαν, τρυπήθηκαν με μαχαίρι ή κόντεψαν να ανατραπούν, όταν ρυμουλκήθηκαν ή κυκλώθηκαν από σκάφη του λιμενικού. Δήλωσαν ότι καταστράφηκαν οι μηχανές των σκαφών τους και αφαιρέθηκαν τα κουπιά τους και εν συνεχεία εγκαταλείφθηκαν στη μέση της θάλασσας».
Η Διεθνής Αμνηστία καλεί τέλος την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει όλους τους ισχυρισμούς για συλλογικές απωθήσεις και κακομεταχείριση στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία και στο Αιγαίο και να ασκήσουν δίωξη στους αξιωματούχους που εμπλέκονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης