Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης) - Έως 9.000 άτομα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΠΥΥ

Κ. Μητσοτάκης (υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης) - Έως 9.000 άτομα θα τεθούν σε διαθεσιμότητα από τον ΕΟΠΥΥ
Η πλειοψηφία των ιατρών θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, αν δεχθούν να υπαχθούν στο νέο καθεστώς, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης
Τις 8.000 με 9.000 θα φθάσουν τα άτομα που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας από τους απασχολουμένους στον ΕΟΠΥΥ, τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Η μεγάλη πλειοψηφία θα απορροφηθεί από το ΕΣΥ, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, υπό την προϋπόθεση όμως ότι θα δεχθούν το νέο καθεστώς.
«Πρέπει κάποιος να διαλέξει αν θα είναι δημόσιος υπάλληλος ή θα απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα», επισήμανε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όσοι ιατροί επιλέξουν να αποχωρήσουν, θα προσμετρηθούν στον στόχο των 15.000 αποχωρήσεων για το 2014.
Ερωτηθείς σχετικά με τον στόχο που έχει τεθεί για 4.000 αποχωρήσεις το 2013, που πήρε ολιγόμηνη παράταση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι υπάρχει μια μικρή απόκλιση, η οποία θα καλυφθεί με την κατάργηση και συγχώνευση δημοσίων φορέων.
Ττο σχετικό νομοθέτημα, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή και θα παριλαμβάνει φορείς «τους οποίους κρίνουμε ότι δεν χρειαζόμαστε με επιχειρηματολογία που είναι στέρεη. Υπάρχουν οργανισμοί που δεν επιτελούν έργο χρήσιμο για τους πολίτες».
Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα περιορίζεται σε καταργήσεις φορέων, αλλά θα περιλαμβάνει και παρεμβάσεις στο μέτωπο των απλοποιήσεων.
Συγκεκριμένα, όπως επισήμανε, θα καταργηθεί η διαδικασία της επικύρωσης των δημόσιων εγγράφων. «Θα καταργήσουμε αυτό το ενδιάμεσο γραφειοκρατικό στάδιο που δεν συνεισέφερε στον εντοπισμό των πλαστών δικαιολογητικών» και εξήγησε ότι πλέον δεν θα απαιτείται σφραγίδα επικύρωσης, αλλά ο πολίτης θα προσκομίζει απλώς ένα ευκρινές φωτοαντίγραφο του εκάστοτε εγγράφου.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στόχος είναι να επιστρέψουν στα ΚΕΠ υπηρεσίες που τους είχαν αφαιρεθεί στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα η προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας.
Ερωτηθείς τέλος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, σημείωσε ότι για να έχει νόημα η διαδικασία πρέπει να υπάρξει υποχρεωτική κατάταξη, «μεταξύ 9 και 10 θα πρέπει να παίρνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό των υπαλλήλων, π.χ. το 20%».  
«Η αξιολόγηση ενέχει στοιχεία συγκριτικότητας. Κάποιος είναι καλύτερος από τον άλλο. Δεν μπορούμε να συζητάμε για ουσιαστική αξιολόγηση όταν όλοι παίρνουν άριστα», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης