Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Γεωργιάδης (υπ.Υγείας) - Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου

Γεωργιάδης (υπ.Υγείας) - Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου
Να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του στο «Αγλαΐα Κυριακού» ο Τομπούλογλου




Η μεταρρύθμιση στην Υγεία θα ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό, ενδεχομένως έως τα τέλη Ιανουαρίου ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
Σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κ.Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην υπόθεση Τομπούλογλου, τονίζοντας ότι ο συλληφθείς πρόεδρος του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από τη θέση του ως προέδρου αλλά και ως ισόβιου μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος.
Κληθείς να χαρακτηρίσει την πράξη για την οποία κατηγορείται ο κ. Τομπούλογλου, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η δικαιολογία που προέβαλε πως επρόκειτο για δωρεά είναι αστεία και σχολίασε την άμεση διαγραφή του από τη ΝΔ ως πράξη που αξίζει έπαινο και παράλληλα ως ένα μήνυμα προς όλους ότι η παλιά Ελλάδα τελείωσε, ότι δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε κανέναν.
Ερωτηθείς για την συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ παραδέχθηκε πως το χάσμα μεταξύ κυβέρνησης και γιατρών για το θέμα της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των τελευταίων στον ΕΟΠΥΥ δεν φαίνεται να γεφυρώνεται.
Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ότι η μεταρρύθμιση θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου και σημείωσε πως αν οι απεργοί επιμείνουν στις θέσεις τους η κυβέρνηση θα προχωρήσει χωρίς την απόλυτη συναίνεση.
«Αν εννοείται πως για να πετύχουμε τη μεταρρύθμιση πρέπει να την σταματήσουμε ή να την ακυρώσουμε, τότε καταλάβετε όλοι ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτε τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως εντός των επόμενων ημερών περιμένει το πλήρες σχέδιο κινητικότητας και διαθεσιμότητας στον χώρο της Υγείας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης