Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Προς άρση του αδιεξόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Αποδεκτές οι προτάσεις του υπ.Παιδείας από τη Σύγκλητο

Προς άρση του αδιεξόδου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών – Αποδεκτές οι προτάσεις του υπ.Παιδείας από τη Σύγκλητο

Εάν αρχίσουν σήμερα τα μαθήματα, δεν θα χαθεί το εξάμηνο

 

Προς άρση φαίνεται πως οδεύει το αδιέξοδο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου γίνονται αποδεκτές οι προτάσεις διοικητικής αναδιάρθρωσης που κατέθεσε ο υπ.Παιδείας, Κ.Αρβανιτόπουλος.
Συγκεκριμένα, η Σύγκλητος αποδέχθηκε τα πέντε σημεία του κ.Αρβανιτόπουλου και προχωράει σε άνοιγμα του Ιδρύματος.
Η Σύγκλητος διαβίβασε την πρότασή της στους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου, οι οποίοι συνεδριάζουν ώστε να εκτιμήσουν την κατάσταση.
Οι υπάλληλοι του Καποδιστριακού και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου έχουν κηρύξει 48ωρη απεργία για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.
Μεταξύ άλλων, στις προτάσεις του υπουργού περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση ώστε οι υπάλληλοι που έχουν ήδη παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και έχουν τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία να τεθούν σε διαθεσιμότητα, και στη θέση τους να επιστρέψουν ισάριθμοι συνάδελφοί τους.
Επιπλέον, ο κ. Αρβανιτόπουλος διεμήνυσε ότι θα αρχίσει άμεσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι ανοικτά τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η διαδικασία της Πανεπιστημιακής Κινητικότητας ώστε να επανατοποθετηθούν στα ΑΕΙ 650 από τους 1.165 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Σχολιάζοντας την απόφαση της Συγκλήτου το υπουργείο Παιδείας την χαρακτήρισε καλοδεχούμενη.
«Προχωράμε στην υλοποίηση για τη αναδιάρθρωση του ανθρώπινου δυναμικού των ΑΕΙ, μετά τη διαθεσιμότητα. Εφ' όσον αρχίσουν σήμερα τα μαθήματα το εξάμηνο δεν θα χαθεί», ανέφεραν κύκλοι του υπουργείου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης