Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ζανιάς (Εθνική): Άμεσες προκλήσεις τα σχέδια αναδιάρθρωσης και τα «κόκκινα» δάνεια – Οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν την οικονομία - Τουρκολιάς: Στα 2,1 δισ. ευρώ η έκθεση της Εθνικής στον ELA – Συνεχίζεται η μείωση των νέων επισφαλειών

Ζανιάς (Εθνική): Άμεσες προκλήσεις τα σχέδια αναδιάρθρωσης και τα «κόκκινα» δάνεια – Οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν την οικονομία - Τουρκολιάς: Στα 2,1 δισ. ευρώ η έκθεση της Εθνικής στον ELA – Συνεχίζεται η μείωση των νέων επισφαλειών
Ως άμεσες προκλήσεις χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γ. Ζανιάς, τα σχέδια αναδιάρθρωσης και τα «κόκκινα» δάνεια, από το βήμα της τακτικής γενικής συνέλευσης. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αλέξανδρο Τουρκολιά, η έκθεση της Εθνικής στον ELA ανέρχεται σε 2,1 δισ. ευρώ, ενώ συνεχίζεται η μείωση των νέων επισφαλειών.
Ως άμεσες προκλήσεις για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γ. Ζανιάς, τα σχέδια αναδιάρθρωσης και τα «κόκκινα» δάνεια.
Όπως τόνισε, ο τραπεζικός τομέας έχει συνεισφέρει 36 δισ. ευρώ για την αναδιάρθρωση του χρέους.
Όσον αφορά το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Ζανιάς τόνισε ότι η ανάπτυξη θα έρθει μόνο μέσω των μεταρρυθμίσεων, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά ότι τώρα είναι η κατάλληλη ώρα για έξοδο από την κρίση.
Οι τράπεζες πρέπει να βοηθήσουν την ανάπτυξη, με έμφαση στα επιχειρηματικά δάνεια και κυρίως στους δυναμικούς κλάδους, τόνισε ο κ. Ζανιάς, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο προσαρμογής της ελληνικής οικονομίας που διανύουμε, είναι πολλή σημαντική η αναδιάταξη που λαμβάνει χώρα στην οικονομία.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σημείωσε ότι η έκθεση της ΕΤΕ στον ELA ανέρχεται στα 2,1 δις. ευρώ, ενώ σημείωσε ότι συνεχίζεται η μείωση των νέων επισφαλειών. Ο κ. Τουρκολιάς, χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας.
Η αναδιάταξη του πιστωτικού συστήματος θα πρέπει να έχει συνέχεια και τα επόμενα χρόνια, τόνισε ο κ. Τουρκολιάς,  ενώ έθεσε τους βασικούς άξονες της επόμενης ημέρας μετά την επιτυχή ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής αλλά και του τραπεζικού συστήματος γενικότερα.
Η Εθνική επιθυμεί να λάβει μέρος ενεργά στην προσπάθεια για επανεκκίνηση της ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον κ. Τουρκολιά, η  χώρα θα εισέλθει σταδιακά σε ενάρετο κύκλο, στο βαθμό που ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό η αναγκαία προσαρμογή και η μεταρρύθμιση της οικονομίας.
Η  ανάπτυξη, τόνισε,  αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της ανεργίας που έχει γενικότερες επιπτώσεις. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής, έχουν καταγραφεί θετικές, έστω και πρώιμες, ενδείξεις σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, καθώς η αβεβαιότητα έχει αποκλιμακωθεί και υπάρχουν ορατά σχέδια για επενδύσεις.
Απευθυνόμενος στους μετόχους της Εθνικής, ο κ. Τουρκολιάς, τόνισε: «Κοιτάμε μπροστά, τα περισσότερα προβλήματα είναι πίσω, όχι γιατί έχουν αγνοηθεί αλλά γιατί έχουν αντιμετωπιστεί με προοπτική ευνοϊκής εξέλιξης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης