Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Σαμαράς: Στόχος της κυβέρνησης η εξάντληση της τετραετίας - Υπέρτατη ιδεολογία η σωτηρία της πατρίδας - Προτεραιότητα η ανάκαμψη, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προσέλκυση επενδύσεων - Βενιζέλος: Προσυπογράφω πλήρως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός

tags :
Σαμαράς: Στόχος της κυβέρνησης η εξάντληση της τετραετίας - Υπέρτατη ιδεολογία η σωτηρία της πατρίδας - Προτεραιότητα η ανάκαμψη, η αντιμετώπιση της ανεργίας και η προσέλκυση επενδύσεων - Βενιζέλος: Προσυπογράφω πλήρως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός
Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.


Ο σχεδιασμός θα έχει ορίζοντα 3ετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, προϋπόθεση απαραίτητη για τη σταθερότητα της χώρας, η οποία με τη σειρά της είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.
Σταθερότητα σημαίνει καλύτερος συντονισμός στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, σημείωσε ο πρωθυπουργός και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση προωθεί και πιστεύει όλες τις θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα.  «Δεν μας τις επιβάλλει κανείς», τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.
«Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του. Αλλά υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας», σημείωσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση αυτή θα φέρει εις πέρας όλες τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές.
Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η στασιμότητα και ο κίνδυνος ακυβερνησίας είναι ο αντίπαλος της νέας κυβέρνησης, τονίζοντας πως το νέο κυβερνητικό σχήμα δεν είχε ούτε λεπτό να χάσει.
"Δεν έχουμε καμία άλλη επιλογή από το να πετύχουμε" είπε ο κ.Σαμαράς, ο οποίος αφού σημείωσε πως πρέπει η κυβέρνηση να αναβαθμίσει γεωπολιτικά το ρόλο της Ελλάδας, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι "να φέρουμε την ανάκαμψη, να νικήσουμε την ανεργία και να προσελκύσουμε επενδύσεις".
Ο κ. Σαμαράς έθεσε τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως άμεση προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τη νέα δόση αλλά και η αποφυγή λήψης νέων μέτρων.
"Πρέπει να τρέξουν οι ετοιμασίες για την ελληνική προεδρία της Ε.Ε"., τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος αφού ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εγκρίνει μέτρα για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τους νέους, επεσήμανε πως στις κύριες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η βελτίωση της ασφάλειας του πολίτη.
Με την ολοκλήρωση της παρέμβασης του πρωθυπουργού, το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπ.Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Προσυπογράφω πλήρως τα όσα είπε ο πρωθυπουργός» ανέφερε ο κ.Βενιζέλος, ο οποίος αναφέρθηκε και αυτός με τη σειρά του στην ανάγκη να εξαντληθεί η τετραετία.
Ο κ.Βενιζέλος έθεσε τέσσερις βασικούς στόχους και συγκεκριμένα την καταπολέμηση της ανεργίας, τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης, την προάσπιση της κοινωνικής συνοχής και την εθνική κυριαρχία.
«Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι ιστορικός συμβιβασμός, όπως συνέβη στην Ιταλία τη δεκαετία του 1970, αλλά εθνική ανάγκη για τη χώρα» είπε ο κ.Βενιζέλο

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης