Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Βενιζέλος: Οχι σε πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα – Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας για ένα νέο haircut – Aστείο το ποσό των 6 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στις χώρες του νότου

tags :
Βενιζέλος: Οχι σε πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα – Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας για ένα νέο haircut – Aστείο το ποσό των 6 δις ευρώ για την αντιμετώπιση της ανεργίας στις χώρες του νότου
Αυτό που προέχει σήμερα είναι να επιστρατεύσουμε όλα τα ισχυρά και σοβαρά επιχειρήματα μας ότι η Ελλάδα δεν μπορεί και δεν αντέχει να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα εισοδηματικού χαρακτήρα που ενισχύουν την ύφεση και την ανεργία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε ομιλία του Βενιζέλος κατά την ομιλία του στο πρώην δημαρχείο Νεάπολης, όπου παρουσίασε τις θέσεις και προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
«Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας να τηρήσουν την δέσμευση τους – να διασφαλιστεί δηλαδή η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους – και να προχωρήσουν σε ένα πρόσθετο haircut, το οποίο θα μας επιτρέψει να να ξεπεράσουμε την κρίση», τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.
Αναφερόμενος στην ευρωζώνη τόνισε ότι υπάρχει πρόβλημα δημοκρατίας, κυριαρχίας και οικονομικής ισότητας, επισήμανε και είπε ότι υπάρχει η ανάγκη αλλαγής των συσχετισμών ώστε από τη δεξιά Ευρώπη να περάσουμε στην Ευρώπη της σοσιαλδημοκρατίας και στον ευρωπαϊκό πολιτικό νότο, δηλαδή τη συμμαχία των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.
Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε αστεία τα κονδύλια των 6 δις ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση για την αντιμετώπιση του φλέγοντος θέματος της ανεργίας, αφού μόνο αυτά τα χρήματα χρειάζεται η Ελλάδα.
Μάλιστα αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που κάνει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να βελτιωθούν οι ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ενώ τόνισε ότι θα επιμείνει να καθιερωθεί το ακατάσχετο 1.500 ευρώ για ατομικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και 2.000 ευρώ για οικογενειακούς.
Σχετικά με τους ανασφάλιστους παλιννοστούντες που τους «έκοψαν» τη σύνταξη ο κ. Βενιζέλος είπε ότι πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα και με παρέμβαση στον ΟΓΑ να επαναφέρουν τις συντάξεις στους περισσότερους από αυτούς και ιδίως σε όσους έμειναν χωρίς οποιοδήποτε άλλο εισόδημα. Πρέπει να διασφαλιστούν συνθήκες αξιοπρεπούς διαβίωσης και είναι δυνατό να βρεθούν τα απαραίτητα κονδύλια είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Τέλος ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή ως το πιο «ναζιστικό μόρφωμα» στην Ευρώπη, ενώ όπως τόνισε η παρουσία της στη Βουλή αποτελεί προσβολή της Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης