Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Στο -30% το δικαίωμα της Alpha Βank, δικαιολογημένη η πίεση – Η υψηλή τιμή στο δικαίωμα συμπεριλαμβάνει και την αξία των warrants σε αντίθεση με την μετοχή στο χρηματιστήριο

Στο -30% το δικαίωμα της Alpha Βank, δικαιολογημένη η πίεση  – Η υψηλή τιμή στο δικαίωμα συμπεριλαμβάνει και την αξία των warrants σε αντίθεση με την μετοχή στο χρηματιστήριο
(upd10) Σημαντική βελτίωση σε σχέση με το ξεκίνημα διαπραγμάτευσης παρουσιάζει το δικαίωμα της Alpha Bank που τώρα χάνει -30,4% στα 1,97 ευρώ, ενώ στο χαμηλό ημέρας βρέθηκε έως το -52,65% πέφτοντας στα 1,34 ευρώ!
Οι πιέσεις στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης επιβεβαιώνουν πλήρως το www.bankingnews.gr το οποίο είχε αναφέρει ότι θα είναι αφορμή για να ασκηθούν πιέσεις με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης του δικαιώματος. Το δικαίωμα διαπραγματεύεται στα 1,96 ευρώ με πτώση -30,7%, έχοντας διακινήσει όγκο 40,5 εκατ. τεμάχια ενώ ο τζίρος του δικαιώματος ξεπερνά τα 69 εκατ. ευρώ!


Η μετοχή της Alpha Βank συνεχίζει ανοδικά, στα 0,6460 ευρώ με αποτίμηση 1,5 δισ. ευρώ.

Τι ανέφερε νωρίτερα το www.bankingnews.gr

Στα 2,83 ευρώ προσδιορίζεται η θεωρητική τιμή του δικαιώματος στην Alpha Βank που ξεκινάει επίσημα σήμερα.
Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η μεγάλη απόκλιση μεταξύ της υποκείμενης χρηματιστηριακής τιμής της Alpha π.χ. στα 0,6150 ευρώ το χθεσινό κλείσιμο 16 Μαΐου και της τιμής του δικαιώματος οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι η τρέχουσα τιμή στο ΧΑ δεν συμπεριλαμβάνει την αξία των warrants, ενώ αντιθέτως το δικαίωμα συμπεριλαμβάνει τα warrants.
Για να ειπωθεί απλά η μετοχή στο ΧΑ της Alpha είναι ορφανή αλλά το δικαίωμα κρύβει την αξία των warrants και για τον λόγο αυτό διαμορφώνεται σε τόσο υψηλές τιμές.
Επειδή τα δικαιώματα θα συμπεριλαμβάνουν και τα warrants δεν μπορεί να λεχθεί πως θα συμπεριφερθούν κατά την διαπραγμάτευση τους.
Εικασίες μπορεί να υπάρξουν, οι περισσότεροι μιλούν για αναμενόμενη διόρθωση αλλά όλα αυτά ισχύουν στην θεωρία. Η Alpha Βank, διαθέτει 3 βασικά στοιχεία που την καθιστούν αξιόπιστη.
Ισχυρά κεφάλαια με την αμκ στα 7,9 δισ. ευρώ. Ισχυρό και σταθερό management
Σχέδιο για την επόμενη μέρα της Alpha Βank.
Με τα στοιχεία αυτά και θεωρώντας δεομένη την κάλυψη του 12% της αμκ άρα και της έκδοσης 7,33 warrants μπορεί ξεκάθαρα να ειπωθεί ότι αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επενδυτική πρόταση.
Με βάση την ενδεδειγμένη στρατηγική, οι βασικοί μέτοχοι άνοιξαν τον δρόμο πουλώντας τις μετοχές τους, αποκτώντας ρευστότητας για να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Πλέον η μετοχή διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην αμκ και πλέον όλο το ενδιαφέρον εστιάζεται στην συμπεριφορά των δικαιωμάτων.
Σήμερα ξεκινάει η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων και ολοκληρώνεται στις 27 Μαΐου ενώ η αύξηση τελειώνει 31 Μαΐου.

Πως προσδιορίζεται η Τιμή Εκκίνησης Δικαιώματος Προτίμησης μετοχών (Right)

Είναι η θεωρητική τιμή με βάση την οποία ξεκινά η πρώτη συνεδρίαση διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων προτίμησης επί μετοχών σε ΑΜΚ με καταβολή μετρητών.
Υπολογίζεται από το γινόμενο της διαφοράς μεταξύ (ΤΕRP μείον Τιμή Διάθεσης μετοχής) επί το λόγο του δικαιώματος (δηλαδή το λόγο νέων προς παλαιών μετοχών).
Η τιμή TERP ισούται με την [(κεφαλαιοποίηση των μετοχών εισηγμένης εταιρείας πριν την αποκοπή δικαιωμάτων προτίμησης) + (αντληθέντα κεφάλαια)] προς το σύνολο των μετοχών μετά την αποκοπή των δικαιωμάτων (παλαιές εισηγμένες + νέες μετοχές).......

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης