Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ουκρανική επίθεση με 555 drones ενταφιάζει τις διαπραγματεύσεις – Σε σκληρή γραμμή η Ρωσία αποφάσισε συντριπτικά αντίποινα

Η ουκρανική επίθεση με 555 drones ενταφιάζει τις διαπραγματεύσεις –  Σε σκληρή γραμμή η Ρωσία αποφάσισε συντριπτικά αντίποινα
Ο σύμβουλος του Vladimir Putin, Yuri Ushakov, υποστήριξε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις δυσκολεύουν τις προοπτικές άμεσων επαφών μεταξύ του Vladimir Putin και του Volodymyr Zelensky
Σχετικά Άρθρα
Μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη από την έναρξη του πολέμου σημειώθηκε στις 18 Ιουνίου  2026, όταν, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, συνολικά 555 ουκρανικά drones καταρρίφθηκαν ή αναχαιτίστηκαν πάνω από το έδαφος της Ρωσίας.
Από αυτά, περίπου 194 είχαν κατεύθυνση προς τη Μόσχα.
Παρά την αποτελεσματική λειτουργία της ρωσικής αεράμυνας, ορισμένα drones κατάφεραν να πλήξουν το διυλιστήριο πετρελαίου στο Kapotna της Μόσχας, προκαλώντας μεγάλη πυρκαγιά σε δεξαμενές καυσίμων.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Sergey Sobyanin, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και δεν υπήρξαν θύματα στο εργοστάσιο.
Ζημιές καταγράφηκαν επίσης σε κτίρια και κατοικίες στις περιοχές Zhukovsky, Lyubertsy και Elektrostal, ενώ ο αριθμός των τραυματιών στην περιφέρεια της Μόσχας ανήλθε στους 17, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά.
Σε απάντηση των επιθέσεων, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε νυχτερινά πλήγματα μεγάλης κλίμακας εναντίον ενεργειακών και στρατιωτικών υποδομών της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τη Μόσχα στόχοι αποτέλεσαν εγκαταστάσεις καυσίμων και ενεργειακές υποδομές στην περιοχή του Κιέβου και της Poltava, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Τα λόγια δεν αρκούν»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, δήλωσε ότι η Ρωσία θα συνεχίσει να πραγματοποιεί μαζικά πλήγματα σε στόχους που σχετίζονται άμεσα με τη στρατιωτική ικανότητα της Ουκρανίας.
«Τα σωστά λόγια έχουν ειπωθεί, αλλά τα λόγια από μόνα τους δεν αρκούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την ίδια στιγμή, ο σύμβουλος του Vladimir Putin, Yuri Ushakov, υποστήριξε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις δυσκολεύουν τις προοπτικές άμεσων επαφών μεταξύ του Vladimir Putin και του Volodymyr Zelensky.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του κόμματος «A Just Russia», Sergei Mironov, υιοθέτησε ακόμη πιο σκληρή γραμμή, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο πλήγματος σε στρατιωτικές και εφοδιαστικές υποδομές ευρωπαϊκών χωρών που προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία.
Από την πλευρά της, η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ρωσίας, Yana Lantratova, κάλεσε τον ΟΗΕ και τον ΟΑΣΕ να παρέμβουν, χαρακτηρίζοντας τις επιθέσεις εναντίον κατοικημένων περιοχών ως πλήγματα κατά αμάχων και της καθημερινής ζωής των πολιτών.
Η νέα μαζική επιχείρηση με drones και η άμεση ρωσική απάντηση επιβεβαιώνουν ότι η σύγκρουση εισέρχεται σε ακόμη πιο επικίνδυνη φάση, με την ένταση να αυξάνεται τόσο στο στρατιωτικό όσο και στο διπλωματικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης