Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενεργή η αεράμυνα – Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνουν λόγο για νέα επίθεση από Ιράν

Ενεργή η αεράμυνα – Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνουν λόγο για νέα επίθεση από Ιράν
ο υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσης ότι οι εκρήξεις και οι ήχοι που ακούστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας «είναι αποτέλεσμα επιχειρήσεων αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων cruise και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις δυνάμεις αεράμυνας των ΗΑΕ».
Η αεράμυνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων βρίσκεται σε ενεργή φάση αντιμετώπισης πυραυλικών και μη επανδρωμένων απειλών ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.
«Αυτή τη στιγμή τα συστήματα αεράμυνας των ΗΑΕ έχουν τεθεί σε ενεργή επιχειρησιακή δράση απέναντι σε πυραυλικές και εναέριες απειλές από drones», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Το υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε επίσης ότι οι εκρήξεις και οι ήχοι που ακούστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας «είναι αποτέλεσμα επιχειρήσεων αναχαίτισης βαλλιστικών πυραύλων, πυραύλων cruise και μη επανδρωμένων αεροσκαφών από τις δυνάμεις αεράμυνας των ΗΑΕ».
«Το κοινό καλείται να παραμείνει ψύχραιμο και να ακολουθεί τις οδηγίες ασφαλείας που εκδίδουν οι αρμόδιες αρχές» επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας.
Τα ΗΑΕ είχαν ανακοινώσει ότι ο εναέριος χώρος της χώρας ήταν απαλλαγμένος από απειλές στις 9 Απριλίου, ημερομηνία που συνέπεσε με την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ωστόσο οι επιχειρήσεις αναχαίτισης επιθέσεων συνεχίστηκαν.
Τα ΗΑΕ έχουν δεχθεί περισσότερα πυρά και επιθέσεις από το Ιράν από οποιαδήποτε άλλη χώρα τους τελευταίους δύο μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης