Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Κερδίζει έδαφος ο ευρωσκεπτικισμός στη Γερμανία - Το 24% των Γερμανών δεν αποκλείει να ψηφίσει κόμμα που εισηγείται επιστροφή στο μάρκο - Υψίστης σημασίας η διατήρηση της εμπιστοσύνης σε Merkel, Schaeuble για την έκβαση των εκλογών

tags :
Κερδίζει έδαφος ο ευρωσκεπτικισμός στη Γερμανία - Το 24% των Γερμανών δεν αποκλείει να ψηφίσει κόμμα που εισηγείται επιστροφή στο μάρκο - Υψίστης σημασίας η διατήρηση της εμπιστοσύνης σε Merkel, Schaeuble για την έκβαση των εκλογών
Ανακάμπτει ο ευρωσκεπτικισμός στη Γερμανία, όπως δείχνουν αρκετές σφυγμομετρήσεις υπό το βάρος των εξελίξεων στον ευρωπαϊκό νότο... Μάλιστα, η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest dimap για λογαριασμό της εφημερίδας "Welt am Sonntag"αναδεικνύει πως το 24% των Γερμανών δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ψηφίσει στις ομοσπονδιακές εκλογές του Σεπτεμβρίου το νέο κόμμα "Εναλλακτική επιλογή για την Γερμανία" (Alternative fuer Deutschland, AfD).
Το κόμμα υποστηρίζει την επιστροφή στο μάρκο και συγκεντρώνει ελαφρώς μεγαλύτερη υποστήριξη στην ανατολική Γερμανία (27%), έναντι της δυτικής Γερμανίας (23%), και στις γυναίκες (27%) έναντι των ανδρών (21%).
"Η οικονομική κρίση θα στρέψει ολοένα και περισσότερο την προσοχή στο  "Εναλλακτική επιλογή για την Γερμανία". Η διατήρηση της εμπιστοσύνης σε Merkel και Schaeuble θα είναι αποφασιστική για την έκβαση των εκλογών", αναφέρει ο CEO της εταιρείας δημοσκοπήσεων, και προσθέτει πως "είναι πιθανό να υπάρξουν αμφιβολίες για τους χειρισμούς τους".
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το 46% των ψηφοφόρων των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) -κυβερνητικού εταίρου της Μerkel- δηλώνει ότι θα μπορούσε να ψηφίσει το νέο κόμμα. στις επερχόμενες εκλογές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Bernd Lucke, καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και επικεφαλής του κινήματος Alternative für Deutschland, είχε δηλώσει προ εβδομάδος ότι το ευρώ πρέπει να θυσιαστεί για να σωθεί το μεγάλο ευρωπαϊκό όραμα, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. "Δεν υπάρχει άλλη λύση", ανέφερε χαρακτηριστικά.
"Το ευρώ καταστρέφει την Ευρώπη, χωρίζοντάς τη στα δύο", υποστηρίζει ο Lucke, αντιμαχόμενος το status quo. "H ευρωζώνη σπάει σε μια αποτυχημένη νοτιότερη ζώνη και σε μια πιο κεντρική, βόρειότερη η οποία επωφελείται από το νότο, καθώς τα κεφάλαια ρέουν προς τις χώρες τις δεύτερης ζώνης. Γερμανία και Ολλανδία νοούνται ως πιο σταθερές, γεγονός που τους επιτρέπει να κάνουν φθηνές επενδύσεις. Η κατάσταση αυτή οδηγεί στην άυξηση των πολιτικών εντάσεων στην ΕΕ", συμπληρώνει  ο Γερμανός καθηγητής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης