Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταπέλτης Zakharova: Οι Ουκρανοί χάνουν παντού και καταφεύγουν στην τρομοκρατία

Καταπέλτης Zakharova: Οι Ουκρανοί χάνουν παντού και καταφεύγουν στην τρομοκρατία
«Αντικαθιστούν τις ήττες και τις αποτυχίες τους με τρομοκρατικές ενέργειες κατά του άμαχου πληθυσμού και των πολιτικών υποδομών», τόνισε η Zakharova
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova κατήγγειλε ότι οι ουκρανικές αρχές, αδυνατώντας να επιτύχουν στρατιωτικούς στόχους στο πεδίο της μάχης, στρέφονται σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά του ρωσικού άμαχου πληθυσμού και υποδομών, χαρακτηρίζοντας αυτή τη στρατηγική ως στοιχείο του υβριδικού πολέμου.
«Όταν καταλαβαίνουν — και το έχουν καταλάβει πλήρως — ότι δεν μπορούν να πετύχουν αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης, εκεί αντικαθιστούν τις ήττες και τις αποτυχίες τους με τρομοκρατικές ενέργειες κατά του άμαχου πληθυσμού και των πολιτικών υποδομών», τόνισε η Zakharova μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Russia 1.
Η εκπρόσωπος υπογράμμισε επίσης ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky προτιμά να τηρεί σιωπή για το ρόλο του στην ουκρανική κρίση.
Σύμφωνα με τη Zakharova οι πράξεις των αρχών του Κιέβου οδήγησαν τη χώρα στην τρέχουσα κατάσταση, ενώ η αρχική άρνηση του Zelensky να ταξιδέψει στο Davos επικαλούμενος φροντίδα για τους πολίτες τελικά αντικαταστάθηκε από ενδεχόμενο ραντεβού με τον Αμερικανό πρόεδρο Donald Trump.
Τέλος, η Zakharova υποστήριξε ότι η Δύση, μέσω της σημερινής κυβέρνησης του Κιέβου, επιδιώκει να μετασχηματίσει τη συνείδηση των πιστών στην Ουκρανία.
Σημείωσε επίσης τις διώξεις της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και ανακοίνωσε ότι η Ρωσία έχει προετοιμάσει δύο εκθέσεις για τις παράνομες ενέργειες των ουκρανικών αρχών κατά κληρικών και ενοριτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης